Διεθνή

Από τα lockdown στα... Yo-Yo Shutdown! - Τι θέλει να αποφύγει η Γερμανία εν μέσω πανδημίας

Από τα lockdown στα... Yo-Yo Shutdown! - Τι θέλει να αποφύγει η Γερμανία εν μέσω πανδημίας
Το Βερολίνο θέλει να αποφύγει ένα «yo-yo κλείσιμο» με την οικονομία «να ανοίγει και να κλείνει συνεχώς»
Η Γερμανία είναι μια από τις τελευταίες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες που επέβαλε τους περιορισμούς COVID-19 σε εθνικό επίπεδο, μαζί με τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς τα κρούσματα αυξάνονται σε ολόκληρη την ήπειρο.
Αν και αυτό περιλαμβάνει το κλείσιμο παμπ, εστιατορίων, καφετεριών και δυνητικά πολυσύχναστων χώρων νυχτερινής διασκέδασης, οι τελευταίοι περιορισμοί δεν περιλαμβάνουν τα σχολεία ή τα καταστήματα λιανικής.
Και οι Γερμανοί αξιωματούχοι τώρα προσπαθούν να πείσουν στο κοινό ότι πρέπει να υποστηρίξουν για περισσότερους μήνες τα «σοβαρά» μέτρα περιορισμού της αύξησης των κρουσμάτων, ώστε να μην επανέρχεται η οικονομία σε άνοιγμα ή κλείσιμο διαρκώς.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Peter Altmaier στην εφημερίδα Bild am Sonntag, «δεν είμαστε ακόμη έξω από το δάσος».
Τόνισε, δε, ότι το Βερολίνο θέλει να αποφύγει ένα «yo-yo κλείσιμο» με την οικονομία «να ανοίγει και να κλείνει συνεχώς».
"Εάν δεν θέλουμε ημέρες με 50.000 νέες λοιμώξεις, όπως συνέβη στη Γαλλία πριν από λίγες εβδομάδες, πρέπει να μην εικάζουμε συνεχώς ποια μέτρα μπορούν να χαλαρώσουν ξανά", δήλωσε.
"Όλες οι χώρες που άργησαν τους περιορισμούς τους πολύ νωρίς έχουν μέχρι τώρα πληρώσει υψηλό τίμημα όσον αφορά την απώλεια ανθρώπινων ζωών", πρόσθεσε.
Την περασμένη εβδομάδα η καγκελάριος Angela Merkel προειδοποίησε ότι οι Γερμανοί μπορούν να αναμένουν μια «πιο σοβαρή» επιδημία κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος.
"Όπως συνέβη με την ισπανική γρίπη, τώρα πρέπει να περιμένουμε ότι το δεύτερο κύμα θα είναι πιο σοβαρό", είπε την Τετάρτη.
Από την Κυριακή, η Γερμανία βρίσκεται στο ανώτατο όριο των 800.000 επιβεβαιωμένων λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 12.500 θανάτων, καθιστώντας την την 13η πιο μολυσμένη χώρα παγκοσμίως.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης