Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Γιάννης Τρουπής, πρόεδρος Επιμελητηρίου Αρκαδίας: Το νέο lockdown βρίσκει την Αρκαδία πληγωμένη

tags :
Γιάννης Τρουπής, πρόεδρος Επιμελητηρίου Αρκαδίας: Το νέο lockdown βρίσκει την Αρκαδία πληγωμένη
Η Αρκαδία είναι μια περιοχή ορεινή κι όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα, έχει μία περίοδο καλλιεργητική εν σχέση με άλλες περιοχές
Για τα προβλήματα τα οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις της Αρκαδίας κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown, καθώς και για τα εργαλεία που παρέχονται στην κατεύθυνση στήριξής τους μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο Γιάννης Τρουπής, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
«Το νέο lockdown βρίσκει την Αρκαδία πληγωμένη από το προηγούμενο, τη βρίσκει πληγωμένη από τη δεκαετή συνεχόμενη οικονομική κρίση που είχε η Ελλάδα. Η Αρκαδία, όπως και όλες οι υπόλοιπες περιοχής της Ελλάδας δεν έχουν προλάβει να πάρουν μία ανάσα.
Η Αρκαδία είναι μια περιοχή ορεινή κι όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα, έχει μία περίοδο καλλιεργητική εν σχέση με άλλες περιοχές. Όπως καταλαβαίνετε αυτό το πράγμα σφίγγει πιο πολύ τον κλοιό, γιατί από τον πρωτογενή τομέα ξεκινούν όλοι οι κλάδοι και δουλεύουν. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα και δυστυχώς το μέλλον είναι δυσοίωνο», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Τρουπής.
«To Επιμελητήριο Αρκαδίας είχε δημιουργήσει και έχει ακόμα, δυστυχώς, στο συρτάρι μας πλέον ολόκληρη καμπάνια διαφήμισης για τον νομό Αρκαδίας που περιμέναμε κι ευελπιστούσαμε να την ξεκινήσουμε τώρα για το ερχόμενο καλοκαίρι, αλλά με αυτά που γίνονται κι αυτή είναι σε λήθαργο.
Περιμένουμε κάποια στιγμή το εμβόλιο, την κατάσταση ολόκληρη, να γυρίσει ο τροχός για να μπορούμε να βγούμε στις αγορές και στη φαρέτρα μας που έχουμε την καμπάνια για τον νομό Αρκαδίας, που θα είναι πάρα πολύ στιβαρή και πολύ σοβαρά δομημένη να τη βγάλουμε προς τα έξω ώστε η Αρκαδία να ξαναγυρνάει και να μπορέσει ο κόσμος να την επισκεφθεί και όλη η αλυσίδα να αρχίσει να λαδώνεται και να δουλεύει», συμπληρώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
«Η εστίαση έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα. Προφανώς και δεν χρειάζεται πλέον στην καθημερινότητα να το συζητάμε. Σε επίπεδο εξαγωγών είναι γεγονός ότι κάποια προϊόντα πάνε πολύ καλά, όμως όταν η εστίαση ανά τον κόσμο είναι κλειστή, καταλαβαίνετε ότι πίσω από την εστίαση είναι πάρα πολλά επαγγέλματα. Όλα αυτά χωλαίνουν», καταλήγει ο Γιάννης Τρουπής.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=88129

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης