Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν πάντα επίκαιρα

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν πάντα επίκαιρα
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έκρινε αντισυνταγματική τη γενική απαγόρευση συναθροίσεων ενόψει του Πολυτεχνείου
«Οι φετινές ειδικές συνθήκες, που επέβαλε η πανδημία, στέρησαν από την Ένωση την ευκαιρία να τιμήσει, όπως θα έπρεπε, τους αγώνες του Λαού μας ενάντια στην τυραννία, να αποδώσει την οφειλόμενη τιμή στους νεκρούς του Πολυτεχνείου» αναφέρει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε ανακοίνωσή της.
«Οι αξίες, οι αρχές, οι θυσίες της γενιάς εκείνης μένουν ανεξίτηλες στις μνήμες των ανθρώπων και αποτελούν ιστορική παρακαταθήκη και πηγή έμπνευσης για τους σύγχρονους Έλληνες.
Η Δημοκρατία είναι ένα αγαθό, που για τη διατήρησή του απαιτείται η διαρκής επαγρύπνηση και ο καθημερινός αγώνας μέσα στην οικογένεια, μέσα στην κοινωνία, μέσα στον χώρο εργασίας.
Για τους δικαστές και εισαγγελείς της χώρας τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν πάντα επίκαιρα», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έκρινε αντισυνταγματική τη γενική απαγόρευση συναθροίσεων ενόψει του Πολυτεχνείου.
«Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τη δημόσια υγεία μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, χωρίς να υπερβαίνει τα όρια του Κράτους Δικαίου.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θεωρεί ότι η σχολιαζόμενη απόφαση για γενική απαγόρευση των συναθροίσεων σε όλη την Επικράτεια βρίσκεται εκτός  Συνταγματικού πλαισίου και θα πρέπει άμεσα να ανακληθεί» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης