Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αυξημένοι οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων του lockdown – Πάνω από 186 χιλ. ευρώ τα πρόστιμα

Αυξημένοι οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων του lockdown – Πάνω από 186 χιλ. ευρώ τα πρόστιμα
Το Σάββατο 14/11 καταγράφηκαν 2.153 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού
Αυξημένοι ήταν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων του lockdown και κατά τη χθεσινή ημέρα από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, διενεργήθηκαν το Σάββατο 14/11 από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, ΕΑΔ, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) συνολικά 65.035 έλεγχοι και καταγράφηκαν 2.153 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.
Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 186.300 ευρώ και αναστολή λειτουργίας σε δύο καταστήματα για μη τήρηση των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.
Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (64.775) και οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν τη μη αποστολή sms,  μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης και τη μη νόμιμη μετακίνηση μετά τις 21:00.
Σημειώνεται ότι ο ελεγκτικός μηχανισμός, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, εκπόνησε ενιαίο πρόγραμμα ελέγχων για την εβδομάδα 16-20/11  με επίκεντρο τις γεωγραφικές περιοχές αλλά και τις κατηγορίες φορέων και οργανισμών, που οι τεχνικές ανάλυσης δεδομένων αναδεικνύουν ως κύριες εστίες διασποράς του SARS COV-2 και διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης