Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sassoli (ΕΕ): Να γίνει μόνιμος ο κοινός δανεισμός λόγω της πανδημίας

Sassoli (ΕΕ): Να γίνει μόνιμος ο κοινός δανεισμός λόγω της πανδημίας
Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα Υπουργείο Οικονομικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο
«Μόνιμος θα πρέπει να είναι ο κοινός δανεισμός από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να ξεπεραστεί το οικονομικό σοκ που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica ο ιταλός πολιτικός υπογράμμισε πως «οι ηγέτες της Ε.Ε. συμφώνησαν για ένα άνευ προηγουμένου πακέτο ανάκαμψης ύψους 750 δισ. ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από κοινή έκδοση χρέους και θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ύφεσης από τον κορωνοϊό.
Είναι απαραίτητο να γίνει μόνιμη η κοινή έκδοση χρέους και να δημιουργηθεί ένα Υπουργείο Οικονομικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
Τον περασμένο μήνα, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde, δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να καταστήσουν το Ταμείο Ανάκαμψης μόνιμο.
Ωστόσο, ο διοικητής της Bundesbank, Jens Weidmann, αμέσως μετά τα σχόλια της Lagarde, δήλωσε ότι ο ευρεία κλίμακας κοινοτικός δανεισμός πρέπει να παραμείνει εφάπαξ.
Η Γερμανία είναι από τις χώρες που έχει αντιταχθεί έντονα στο παρελθόν στην κοινή έκδοση χρέους.
Ερωτηθείς εάν το χρέος που έχουν συνάψει τα κράτη μέλη της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της ύφεσης που προκλήθηκε από την πανδημία πρέπει να ακυρωθεί, απάντησε: «Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα υπόθεση εργασίας, που θα πρέπει να συμβαδίζει με τη βασική αρχή της βιωσιμότητας του χρέους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης