Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sarbanis (ΗΠΑ): Ο Biden θα έχει άλλη πολιτική σε Αν. Μεσόγειο και ελληνοτουρκικά

Sarbanis (ΗΠΑ): Ο Biden θα έχει άλλη πολιτική σε Αν. Μεσόγειο και ελληνοτουρκικά
Θα υπάρξουν πιο ισχυρές θέσεις απέναντι στην Τουρκία γιατί ο Biden καταλαβαίνει ότι ο Erdogan είναι αυταρχικός και αναξιόπιστος
Ως φίλο της Ελλάδας και της Κύπρου χαρακτηρίζει τον νέο Αμερικανό πρόεδρο joe Biden ο επανεκλεγείς στο Μέριλαντ Δημοκρατικός John Sarbanis  γιός του ιστορικού Ελληνοαμερικανού γερουσιαστή Paul Sarbanis.
Σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ εκτιμά ότι επί προεδρίας Joe Biden θα υπάρξει σημαντική αλλαγή στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στην Αν. Μεσόγειο και στα ελληνοτουρκικά.
 Όπως τονίζει «θα υπάρχουν πιο ισχυρές θέσεις απέναντι στην Τουρκία. Ο Biden καταλαβαίνει ότι ο πρόεδρος Erdogan είναι αυταρχικός και δυστυχώς έχει αποδείξει ότι δεν είναι αξιόπιστος σύμμαχος σε κρίσιμες στιγμές.
Η κυβέρνηση Biden θα έχει μια ξεκάθαρη ματιά σχετικά με το ποιες είναι οι φιλοδοξίες του Τούρκου προέδρου, τους κινδύνους και τις απειλές που θέτει στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή.
Αναμένει δε, σημαντικές αλλαγές στην αντιμετώπιση των επιδιώξεων του τούρκου προέδρου και ευρύτερη συνεργασία των ΗΠΑ με συμμάχους που καταλαβαίνουν τους κινδύνους που θέτει η Τουρκία.
Όπως εξηγεί ο ελληνοαμερικανός βουλευτής, «η κυβέρνηση Biden θα εκτιμήσει ότι τα τελευταία χρόνια το κογκρέσο εργάστηκε πολύ σκληρά για να ενδυναμώσει τις συνεργασίες μεταξύ ΗΠΑ, Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ για να ζωντανεύει τις συμμαχίες στην Αν. Μεσόγειο. Θεωρώ ότι θα δούμε μια διαφορετική εξωτερική πολιτική από πλευράς ΗΠΑ στην περιοχή».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης