Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη – Πάρτι ξένων φοιτητών: Ποινή φυλάκισης 2 ετών και 2 μηνών στους δυο ενοικιαστές του διαμερίσματος

Θεσσαλονίκη – Πάρτι ξένων φοιτητών: Ποινή φυλάκισης 2 ετών και 2 μηνών στους δυο ενοικιαστές του διαμερίσματος
Πρόστιμα επιβλήθηκαν και στους 17 συμμετέχοντες στο πάρτι
Ποινή φυλάκισης 2 ετών και 2 μηνών, επέβαλλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στους δύο ενοικιαστές του διαμερίσματος, στο οποίο ξένοι φοιτητές συμμετείχαν σε πάρτι, αγνοώντας τα περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας.
Οι δύο κατηγορούμενοι, που είναι  φοιτητές και οι ίδιοι, είναι  ένας 24χρονος Παλαιστίνιος και μία 21χρονη γυναίκα από τη Γαλλία.
Δικάστηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία, αφού προηγουμένως η εισαγγελέας ποινικής δίωξης τους απήγγειλε κατηγορίες για παραβίαση των μέτρων περί μολυσματικών ασθενειών.
Η ποινή ανεστάλη επί 3ετία.
Το δικαστήριο τους τιμώρησε επιπλέον με χρηματική ποινή 200 ευρώ, ενώ τους βεβαιώθηκε από την ΕΛΑΣ διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία ειδοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 13/11, μετά από κλήσεις περίοικων στην 'Αμεση Δράση και ακολούθησε έρευνα στο διαμέρισμα της οδού Βελισσαρίου στην περιοχή της Τριανδρίας.
Στο πάρτι, όπως έγινε γνωστό, συμμετείχαν, πέραν των δύο ενοικιαστών, ακόμη άλλοι 15  φοιτητές από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες που ζουν στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχοντας σε πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών.
Σε όλους η αστυνομία επέβαλλε πρόστιμα ποσού ύψους 300 ευρώ το καθένα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης