Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία - κορωνοϊός: Διαδηλώσεις αρνητών της μάσκας και των περιοριστικών μέτρων

Γερμανία - κορωνοϊός: Διαδηλώσεις αρνητών της μάσκας και των περιοριστικών μέτρων
Παρόμοιες διαδηλώσεις  είναι προγραμματισμένες και για την Κυριακή 15/11 σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας

Διαδηλώσεις κατά της χρήσης μάσκας και των περιοριστικών μέτρων, οι οποίες θα συνεχιστούν και την Κυριακή 15/11, έγιναν σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας.
Μάλιστα, σε μία περίπτωση, στη Φραγκφούρτη,  η αστυνομία προχώρησε στη ρίψη νερού υπό πίεση για να διαλύσει μια μικρή αντιδιαδήλωση.
Ειδικότερα, η γερμανική αστυνομία διέλυσε τη διαδήλωση κατά των περιοριστικών μέτρων που είχε οργανωθεί στη Φραγκφούρτη, αφού οι συμμετέχοντες δεν φορούσαν μάσκες, ούτε τηρούσαν τις αποστάσεις.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, περίπου 600 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κινήματος Querdenker το οποίο αντιτίθεται στην επιβολή μέτρων για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας στη Γερμανία.
Η διαδήλωση αυτή είχε λάβει άδεια από την αστυνομία, ωστόσο οι αστυνομικοί έκαναν χρήση νερού υπό πίεση για να ανοίξουν τον δρόμο στους διαδηλωτές, επειδή τον έκλεισαν κατ’ επανάληψη περίπου 300 αντιδιαδηλωτές.
Επιπλέον, στη Ρατισβόνη της Βαυαρίας, 700 άτομα, σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, διαδήλωσαν κατά της χρήσης μάσκας και του κλεισίματος των μπαρ και των εστιατορίων, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν επεισόδια.
Σημειώνεται ότι κινητοποιήσεις είναι προγραμματισμένες και για την Κυριακή 15/11 σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, όπως στο Λίνταου και το Ερλάνγκεν.
Πάντως, απίθανη θεωρεί η κυβέρνηση της Γερμανίας τη γρήγορη χαλάρωση των μέτρων.
Μάλιστα, ο  υπουργός Υγείας Jens Spahn σε μια διαδικτυακή συζήτηση προειδοποίησε ότι αναμένονται «σκληρές εβδομάδες, ακόμη και μήνες», σημειώνοντας πως «χρειάζεται πάρα πολύς καιρός, ακόμη και με πολύ αυστηρά μέτρα» για να μειωθούν οι μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης