Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής εξέλιξη ο Fauci πρώτα ενημέρωσε τον Biden… και μετά τον Trump για το εμβόλιο της Pfizer – Μεγάλες διαδηλώσεις υπέρ Trump

Πρωτοφανής εξέλιξη ο Fauci πρώτα ενημέρωσε τον Biden… και μετά τον Trump για το εμβόλιο της Pfizer – Μεγάλες διαδηλώσεις υπέρ Trump
Στο πολιτικό παιχνίδι των ΗΠΑ ενεπλάκηκε και η Pfizer;
Ο Fauci ο επικεφαλής των λοιμοξιολόγων που έχει αναλάβει την διαχείριση του κορωνοιού στις ΗΠΑ πρώτα ενημέρωσε τον Biden των δημοκρατικών… και μετά τον Trump τον Πρόεδρο των ΗΠΑ που τον διόρισε… για το εμβόλιο της Pfizer…
Να σημειωθεί ότι η φαρμακευτική εταιρία Pfizer έχει λάβει περίπου 2 δισ. δολάρια ως ενίσχυση για τον κορωνοιό και το εμβόλιο
Όταν παρουσιάστηκε η είδηση ότι η Pfizer ανακάλυψε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο ουδείς θα περίμενε ότι ο Λευκός Οίκος θα το πληροφορείτο από τα μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα του Biden ενημερώθηκε μια ημέρα πριν από την αποκάλυψη της είδησης.
 Εν τω μεταξύ, πολλοί στον Λευκό Οίκο έμαθαν για πρώτη φορά τα δεδομένα από τον τύπο.
Από τότε, τα μηνύματα των μέσων ενημέρωσης ότι επιτέλους είδαμε «το φως στο τέλος της σήραγγας» μετριάστηκε από πολλούς «ειδικούς» είτε στην επιδημιολογία είτε στις γραμμές παραγωγής, διαβεβαιώνοντας τους επενδυτές και το ευρύ κοινό ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά κενά όπως η μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητά τους και οι παρενέργειές τους.
Επίσης για τις απρόβλεπτες καθυστερήσεις που ενδέχεται να προκύψουν καθώς τα πρώτα εγκεκριμένα εμβόλια θα καταλήξουν στα ιατρεία ή στα φαρμακεία, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το μήνυμα με νόημα του Trump

Κατά την πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά τις εκλογές, ο Πρόεδρος Trump είπε σε όλους τους παρευρισκομένους «σας το είπα» και κατηγόρησε τον Fauci και τον Pfizer επειδή μοιράστηκαν τα δεδομένα με τον Joe Biden και όχι με τον Λευκό Οίκο.
Τα σχόλια του Trump όταν ελέχθησαν δεν αξιολογήθηκαν αλλά ακολούθησε η επιβεβαίωση από τον επικεφαλής της DHHS Alex Azar, ο οποίος είπε ότι έμαθε για τα αποτελέσματα του εμβολίου της Pfizer από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ... παρόλο που οι δοκιμές βρίσκονταν κάτω από την επίβλεψη της DHHS.
«Εγώ, ως Γραμματέας Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, το έμαθα από δημοσιεύματα του τύπου», δήλωσε ο Azar εκπλήσσοντας τους πάντες.
Εάν είναι ακριβές, αυτό θα σήμαινε ότι ο Fauci μοιράστηκε τα αποτελέσματα με τον Joe Biden, προτού ακόμη επικυρωθεί επίσημα η νίκη του υποψηφίου των Δημοκρατικών, κάτι που μοιάζει με μια αρκετά αγενή χειρονομία σεβασμού προς τον πρόεδρο Trump και τη διοίκησή του.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, το προσωπικό του Λευκού Οίκου εξοργίστηκε όταν ανακάλυψε ότι ο Biden έμαθε τα αποτελέσματα πριν από τον Trump.

Στο πολιτικό παιχνίδι και η Pfizer;

H εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμη σημάδι συντονισμένης προσπάθειας μεταξύ της Pfizer, του Fauci να καθυστερήσουν τα αποτελέσματα μέχρι τις εκλογές και να ενισχύσουν τις πιθανότητες εκλογής του Biden απέναντι στον Trump.
Με αφορμή το Bloomberg και άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η Pfizer έχει επίσης καταφανώς παραπλανήσει τις αμερικανικές αρχές στο «Operation Warp Speed».
Αν και η Pfizer δεν έλαβε χρήματα εκ των προτέρων, η κυβέρνηση των ΗΠΑ υποσχέθηκε τις καταβάλλει 2 δισεκατομμύρια δολάρια  με αντάλλαγμα 100 εκατομμύρια δόσεις.
«Δεν ήμασταν ποτέ μέρος του Warp Speed…
Δεν έχουμε πάρει ποτέ χρήματα από την αμερικανική κυβέρνηση ή από κανέναν», δήλωσε ο ανώτερος αντιπρόεδρος της εταιρείας Kathrin Jansen σε συνέντευξή του από τους New York Times.
Η Pfizer έπρεπε αργότερα να αναθεωρήσει αυτές τις αναφορές, καθώς όντως επωφελήθηκαν από σύμβαση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την HHS.

Μεγάλες διαδηλώσεις υπέρ Trump στην Ουάσινγκτον

Οι υποστηρικτές του Προέδρου Donald Trump άρχισαν να συγκεντρώνονται στην Ουάσινγκτον το, Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020, για να διαμαρτυρηθούν για εκλογική απάτη στις πρόσφατες εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, o Trump έχει σημειώσει μικρή πρόοδο στα δικαστήρια με τις αγωγές του και για πρώτη φορά την Παρασκευή 13/11 άρχισε να αμφιβάλλει για τις προοπτικές του, λέγοντας στους δημοσιογράφους «ο χρόνος θα πει» ποιος θα καταλάβει τον Λευκό Οίκο από τις 20 Ιανουαρίου.
Οι διαμαρτυρίες πάντως υπέρ του Trump αυξάνονται σε ολόκληρη τη χώρα από τότε που ο Biden ανακηρύχθηκε νικητής στις 7 Νοεμβρίου, αλλά ήταν μικρές.
Η Μαργαρίτα Ουρμπάτι, 49 ετών, μια εκτροφέας αλόγων που πέταξε από το Μαϊάμι με την αδερφή της, είπε στο AFP ότι οι εκλογές ήταν «τόσο διεφθαρμένες», προσθέτοντας ότι «ο Trump κέρδισε.
Είμαστε εδώ για πορεία για να σταματήσει η κλοπή των εκλογών.
Ο Darion Schaublin, ο οποίος οδήγησε από το Columbus του Οχάιο, ήρθε για να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι "ολόκληρο το σύστημα είναι γεμάτο ... με τον τρόπο που οι πληροφορίες φτάνουν στους ανθρώπους."
«Η αλήθεια δεν βγαίνει ποτέ», είπε ο 26χρονος, ο οποίος λέει ότι έχασε τη δουλειά του σε ένα εστιατόριο αφού αρνήθηκε να φορέσει μάσκα ως προστασία από τον Covid-19.
Ο Darion Schaublin υπολόγισε ότι υπάρχει πιθανότητα "95%" να μην έχει δεύτερη θητεία ο Trump - Ωστόσο ήρθε για να υποστηρίξει την αλήθεια.
Ο Trump μάλιστα στην Ουάσινγκτον χαιρέτησε για λόγο τα πλήθη που είχαν συγκεντρωθεί... οι διαδηλώσεις συνεχίζονται ωστόσο και οι δημοκρατικοί θα απαντήσουν ειδικά έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο.
Image
Image
Image
O Bourla της Pfizer πούλησε το 60% των μετοχών που κατείχε μετά τις ανακοινώσεις


Tο 62% των μετοχών του ρευστοποίησε ο CEO της Pfizer, Albert Bourla, την ίδια ημέρα που η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πειραματικό της εμβόλιο ενάντια στον  κορωνοϊό έχει αποτελεσματικότητα 90%.
Σημειώνεται πως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η τιμή της μετοχής της Pfizer ενισχύθηκε κατά 16%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει τον Business Insider, ο CEO της Pfizer πούλησε 132,508 μετοχές, σε μια μέση τιμή 41.94 δολαρίων ανά μετοχή, αποκομίζοντας 5,6 εκατ. δολάρια.
Λαμβανομένου υπόψη ότι το υψηλό 52 εβδομάδων της εταιρείας ήταν στα 41,99 δολ. ανά μετοχή, ο CEO της εταιρείας πούλησε τις μετοχές του σχεδόν στην υψηλότερη αξία που θα μπορούσε.

Η πώληση στην οποία προέβη ο Bourla πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τον Κανόνα 10b5-1, που θεσπίστηκε από την SEC, ο οποίος επιτρέπει στα στελέχη του ΔΣ των εταιρειών να πωλούν έναν προκαθορισμένο αριθμό μετοχών σε προκαθορισμένο χρόνο.
Εκπρόσωπος της Pfizer είπε στην Axios ότι ο CEO είχε σχεδιάσει να πουλήσει από τον Αύγουστο του 2020.
Παρά το γεγονός ότι η πώληση είναι απολύτως νόμιμη, αξίζει να δοθεί προσοχή στο γεγονός πως ο CEO της φαρμακευτικής εταιρείας ρευστοποίησε στην κορυφή των 52 τελευταίων ημερών.
Κάποιος κακοπροαίρετος θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι δεν είναι δυνατόν να γνώριζε τα αποτελέσματα της δοκιμής εμβολίων μήνες νωρίτερα.
Συν τοις άλλοις, όλα αυτά βλέπουν το φως της δημοσιότητες λίγες μέρες μετά τις κρίσιμες εκλογές των ΗΠΑ.
Εν προκειμένω αξίζει να αναφερθεί ότι και στελέχη άλλων φαρμακευτικών εταιρείων όπως η Moderna, που αναπτύσσουν επίσης εμβόλιο κατά της COVID-19, προέβησαν σε παρόμοιες πωλήσεις εντός του καλοκαιριού με αφορμή θετικά νέα για το εμβόλιο.
Υπό την κάλυψη του Κανόνα 10b5-1, προγραμματίζουν πωλήσεις μετοχών, αποκομίζοντας κολοσσιαία κέρδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης