Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κωνσταντινούπολη: Γενικό lockdown ζητά ο Δήμαρχος Imamoglu - Αιχμές για ψευδή στοιχεία από την Άγκυρα

Κωνσταντινούπολη: Γενικό lockdown ζητά ο Δήμαρχος Imamoglu - Αιχμές για ψευδή στοιχεία από την Άγκυρα
Ο Imamoglu αναρωτήθηκε πώς η Κωνσταντινούπολη με υψηλότερο πληθυσμό από το Βέλγιο έχει πολύ λιγότερα κρούσματα κορωνοϊού
Ένα lockdown δύο έως τριών εβδομάδων πρέπει να εφαρμοστεί στην Κωνσταντινούπολη, καθώς η πόλη αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 50% των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Τουρκία, δήλωσε ο δήμαρχος Ekrem Imamoglu.
Ο Imamoglu, ο οποίος ανέκαμψε πρόσφατα από τον ίδιο τον κορωνοϊό, είπε ότι το Επιστημονικό Συμβουλευτικό Συμβούλιο της πόλης συνιστά την επιβολή lockdown λειτουργίας, ακολουθούμενο από ελεγχόμενο άνοιγμα.
Η έκκληση του δημάρχου έγινε αφού η Τουρκία ανέφερε 3.045 νέα κρούσματα Covid-19 και 93 θανάτους, τα υψηλότερα από τα τέλη Απριλίου.
Η Τουρκία σταμάτησε να αναφέρει όλα τα κρούσματα κορωνοϊού τον Ιούλιο και αντ 'αυτού αποκάλυψε μόνο τον αριθμό των «ασθενών» που εμφανίζουν συμπτώματα.
Ο Imamoglu αναρωτήθηκε πώς η Κωνσταντινούπολη με υψηλότερο πληθυσμό από το Βέλγιο έχει πολύ λιγότερα κρούσματα κορωνοϊού από αυτήν τη χώρα.
«Ακόμα και με τον πολύ υψηλότερο πληθυσμό, εάν έχουμε τρεις φορές λιγότερα κρούσματα από αυτές, τότε θα πρέπει να ενημερώσουμε τον υπόλοιπο κόσμο για το πώς το έχουμε επιτύχει.
Αλλά αν οι αριθμοί δεν είναι ακριβείς, δεν μπορώ να παραπλανώ άλλο τους ανθρώπους", ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης