Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pelosi: Η εκλογή Biden θα ενισχύσει και την παρουσία των Δημοκρατικών στη Βουλή

Pelosi: Η εκλογή Biden θα ενισχύσει και την παρουσία των Δημοκρατικών στη Βουλή
Εξακολουθούμε να έχουμε τηn πλειοψηφία αλλά η δύναμή μας ενισχύεται με την ύπαρξη Δημοκρατικού Προέδρου στον Λευκό Οίκο
H Πρόεδρος της Αμερικανικής Βουλής και σκληρή επικρίτρια του Donald Trump, Nancy Pelosi δήλωσε την Παρασκευή (13/11) ότι η εκλογή του Δημοκρατικού Joe Biden στον Λευκό Οίκο θα ενισχύεσαι σημαντικά τους Δημοκρατικούς και στη Βουλή των Αντιπροσώπων ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς.
«Είχαμε μια πολύ μεγάλη νίκη στις τελευταίες εκλογές (2018)», δήλωσε η Pelosi σε δημοσιογράφους. «Εξακολουθούμε να έχουμε τη δύναμη της πλειοψηφίας, αλλά πάνω από αυτό η μόχλευση και η δύναμή μας ενισχύεται σε μεγάλο βαθμό με την ύπαρξη Δημοκρατικού Προέδρου στον Λευκό Οίκο."
Αν και ο Πρόεδρος Trump αμφισβητεί ακόμη τα αποτελέσματα των εκλογών στις 3 Νοεμβρίου, ισχυριζόμενος νοθεία στις εκλογές κι άλλες παρατυπίες, μεχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει καμία απόδειξη για αυτό και ο Joe Biden, αναμένεται να ορκιστεί πρόεδρος στις 20 Ιανουαρίου.
Μέχρι τότε η Γερουσία θα πρέπει να εγκρίνει μια σειρά διευκολύνσεων ώστε να μην παρατηρηθεί νέα στάση πληρωμών μετά την 11η Δεκεμβρίου όταν εξαντληθούν τα κονδύλια στο Αμερικανικό κράτος όπως έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν.
Ένα από τα ζητήματα που θα τεθούν στο τραπέζι είναι τα 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της >Αμερικανικής οικονομίας λόγω κορωνοΐού για τα οποία οι Ρεπουμπλικάνοι αντιστέκονται εδώ και μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης