Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αιθιοπία: Σφαγή εκατοντάδων αμάχων καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία

Αιθιοπία: Σφαγή εκατοντάδων αμάχων καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία
Σφαγή αμάχων καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία σε περιοχή της επαρχίας Τιγκράι
Πιθανόν εκατοντάδες άνθρωποι σφαγιάστηκαν σε περιοχή της επαρχίας Τιγκράι της Αιθιοπίας πριν από δύο ημέρες, κατήγγειλε η Διεθνής Αμνηστία.
«Επιβεβαιώσαμε τη σφαγή πολύ μεγάλου αριθμού πολιτών, οι οποίοι φαίνεται ότι ήταν απλοί μεροκαματιάρηδες και δεν είχαν, σε καμία περίπτωση, ανάμιξη στις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις», ανακοίνωσε η οργάνωση, αναφερόμενη στις μάχες μεταξύ των ομοσπονδιακών και των τοπικών δυνάμεων.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αντίδραση στις καταγγελίες αυτές από την κυβέρνηση της Αιθιοπίας ή τους τοπικούς ηγέτες του Τιγκράι.
Οι επικοινωνίες στην επαρχία έχουν διακοπεί και απαγορεύεται στους δημοσιογράφους να πάνε εκεί.
Σύμφωνα με τους μάρτυρες, τους οποίους επικαλείται η Διεθνής Αμνηστία, υπεύθυνες για τη σφαγή είναι οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο κυβερνών κόμμα του Τιγκράι, το Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο (TPLF).
«Πολλοί άνθρωποι, πιθανόν εκατοντάδες, μαχαιρώθηκαν ή σκοτώθηκαν με πελέκεις στην πόλη Μάι Κάντρα, στο νοτιοδυτικό Τιγκράι, τη νύχτα της 9ης Νοεμβρίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Οι Αιθίοπες που διαφεύγουν στο Σουδάν περιγράφουν αεροπορικές επιθέσεις και δολοφονίες μαχαιριών στο Τιγκράι.
Οι πολίτες που εγκαταλείπουν τις μάχες στην περιοχή της βόρειας Τιγράι της Αιθιοπίας περιέγραψαν βομβαρδισμούς από κυβερνητικά πολεμικά αεροπλάνα, πυροβολισμούς στους δρόμους και δολοφονίες με μαχαίρα, καθώς ένωσαν χιλιάδες πρόσφυγες που διέρχονταν στο γειτονικό Σουδάν.
Μιλώντας στο Reuters την Παρασκευή στη συνοριακή πόλη al-Fashqa του Σουδάν, όπου περισσότεροι από 7.000 πρόσφυγες έχουν ζητήσει καταφύγιο, μάρτυρες έδωσαν από πρώτο χέρι μαρτυρίες για την κλιμακούμενη σύγκρουση στο Τιγκράι, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις μάχονται επαναστατικούς τοπικούς ηγέτες.
Το Reuters μίλησε με δώδεκα πρόσφυγες.
Πολλοί από αυτούς περιέγραψαν ότι είδαν πτώματα σκοτωμένα στους δρόμους καθώς έφυγαν κάτω μέσα στο σκοτάδι, φοβούμενοι ότι θα τους εντοπίσουν και θα τους σκοτώσουν.
«Είδα τα πτώματα ανθρώπων που είχαν σκοτωθεί πεταμένα στους δρόμους.
Άλλοι που τραυματίστηκαν τραβήχτηκαν με ένα σχοινί δεμένο σε ένα δίτροχο.
Αυτό που συνέβη είναι τρομακτικό και τρομερό.
Τα πάντα λεηλατήθηκαν και η περιοχή μας δέχτηκε επίθεση με άρματα μάχης », δήλωσε ο Αρακί Νακάσι, 48 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης