Τελευταία Νέα
Οικονομία

Επιστολή ΣΕΤΕ στον Μητσοτάκη για τις κρατικές ενισχύσεις

Επιστολή ΣΕΤΕ στον Μητσοτάκη για τις κρατικές ενισχύσεις
Επιστολή ΣΕΤΕ στον πρωθυπουργό
Την εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που παρέχονται στην Ελλάδα από την τροποποίηση του προσωρινού πλαισίου της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, ζητά σε επιστολή του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιάννης Ρέτσος.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέτεινε έως τις 30 Ιουνίου 2021 το προσωρινό πλαίσιο για τις κρατικές ενισχύσεις, προκειμένου να δοθεί στα κράτη μέλη η δυνατότητα να στηρίξουν τις επιχειρήσεις στο πλαίσιο της κρίσης του κορωνοϊού.
Με την ανωτέρω παράταση, όπως τονίζεται, εισήχθη και ένα νέο μέτρο για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που, εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας, αντιμετωπίζουν μείωση του κύκλου εργασιών κατά τουλάχιστον 30%.
Η συγκεκριμένη ενίσχυση αφορά την κάλυψη μέρους των πάγιων δαπανών των επιχειρήσεων που δεν καλύπτονται από τα έσοδά τους, με ανώτατο όριο 3 εκατ. ευρώ ανά επιχείρηση και μπορεί να έχει τη μορφή της άμεσης επιχορήγησης, της εγγύησης και του δανείου.
Με βάση τα παραπάνω είναι απαραίτητο η χώρα μας, τονίζει ο κ. Ρέτσος, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εκμεταλλευθεί στο έπακρο τις δυνατότητες που παρέχονται από την τροποποίηση του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις.
Τόσο ως προς την αύξηση του ορίου σε 3 εκατ. ευρώ ανά επιχείρηση, αρχής γενομένης από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 που ήδη έχει εξαγγελθεί, όσο και τον σχεδιασμό νέων εργαλείων, τα οποία, με τη μορφή ακόμα και της άμεσης επιχορήγησης, θα δώσουν τις αναγκαίες ανάσες στις επιχειρήσεις μας για να παραμείνουν ζωντανές την επόμενη ημέρα και να είναι σε θέση να συνεχίσουν να συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, στην ενίσχυση της απασχόλησης και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών.
Οι τουριστικές επιχειρήσεις από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα, συνεχίζουν να αυξάνουν τις ήδη τεράστιες ζημιές τους, σημειώνει ο κ. Ρέτσος.
Ανέφερε ταυτόχρονα ότι δεν είναι μάλιστα λίγες οι επιχειρήσεις οι οποίες, λόγω των διαφαινόμενων εξαιρετικών προοπτικών του τουρισμού τα τέλη του 2019, σχεδίασαν και ξεκίνησαν υλοποίηση επενδύσεων μέσα στο 2020, που ολοκληρώθηκαν εν μέσω πανδημίας, επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο τη χρηματοοικονομική τους κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης