Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτοιμη η Κομισιόν για παράταση στις διευκολύνσεις των αεροπορικών εταιρειών

Έτοιμη η Κομισιόν για παράταση στις διευκολύνσεις των αεροπορικών εταιρειών
Η Κομισιόν σκοπεύει να παρατείνει τις διευκολύνσεις λόγω COVID-19 στην αεροπορία
H Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα 13/11 ότι ορισμένες από τις προσωρινές ρυθμίσεις που θεσπίστηκαν τον Μάιο για την ελάφρυνση της οικονομικής πίεσης στους αερομεταφορείς και τις οδικές μεταφορές, πρέπει να παραταθούν έως το 2021.
Όπως καταγράφεται, η αεροπορία είναι ένας από τους τομείς που επηρεάζονται περισσότερο από την κρίση, με τα τρέχοντα επίπεδα πτήσεων να βρίσκονται μόλις στο 40% σε σύγκριση με το 2019.
Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο, η Κομισιόν εξέδωσε κανόνες για την τροποποίηση τμημάτων του κανονισμού για τις αεροπορικές υπηρεσίες και σκοπεύει να παρατείνει κατά ένα έτος τις παρεκκλίσεις που σχετίζονται με τις άδειες λειτουργίας και την επιλογή των παραγόντων εξυπηρέτησης εδάφους, οι οποίες θα λήξουν στις 31 Δεκεμβρίου 2020.
Όπως αναφέρει, αυτό δικαιολογείται από τη συνεχιζόμενη πανδημία και τον αντίκτυπό της στην κυκλοφορία αεροπορικές μεταφορές, η οποία αναμένεται να διαρκέσει έως το 2021.
Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε, δεν θα επεκτείνει την ευελιξία που προσφέρει από τον Μάιο σχετικά με τους περιορισμούς πτήσεων, καθώς τα υγειονομικά μέτρα έχουν αποδειχθεί πιο αποτελεσματικά στον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού.
Επιπλέον, η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα ότι δημοσιεύει δύο πακέτα πρότυπων ρητρών προστασίας δεδομένων για να ξεκινήσει η διαδικασία αναθεώρησης των υφιστάμενων τυπικών συμβατικών ρητρών (SCC).
Οι τυπικές συμβατικές ρήτρες είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο εργαλείο για διεθνείς μεταφορές δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των διατλαντικών ροών δεδομένων.
Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR) παρέχει μια ευρεία εργαλειοθήκη για διεθνείς μεταφορές δεδομένων και τυπικές ρήτρες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εταιρείες.
Οι εκσυγχρονισμένοι όροι θα βοηθήσουν τις εταιρείες στις προσπάθειές τους να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις του GDPR.
Για το έργο της για τον εκσυγχρονισμό των τυποποιημένων συμβατικών ρητρών, η Κομισιόν έλαβε επίσης υπόψη τις οδηγίες της απόφασης Schrems II του Ιουλίου 2020
Τέλος, η Κομισιόν δημοσίευσε σήμερα την 7η έκδοση του ευρωπαϊκού καταλόγου εγκαταστάσεων ανακύκλωσης πλοίων, προσθέτοντας πολλά νέα ναυπηγεία στον κατάλογο.
Περιλαμβάνονται κυρίως δύο ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις (μία στη Δανία και τη Νορβηγία) και δύο ακόμη ναυπηγεία στην Τουρκία.
Με τη νέα ενημέρωση, παρατίθενται 43 ναυπηγεία, συμπεριλαμβανομένων 34 ναυπηγείων στην Ευρώπη, 8 ναυπηγείων στην Τουρκία και 1 ναυπηγείου στις ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι οι Ευρωπαίοι ιδιοκτήτες πλοίων κατέχουν το 35% του παγκόσμιου στόλου.
Από τις 31 Δεκεμβρίου 2018, ο κανονισμός για την ανακύκλωση πλοίων της ΕΕ απαιτεί από όλα τα μεγάλα θαλάσσια πλοία που πλέουν με σημαία κράτους μέλους της ΕΕ να χρησιμοποιούν εγκεκριμένη εγκατάσταση ανακύκλωσης πλοίων που περιλαμβάνεται στον ευρωπαϊκό κατάλογο.
Το μητρώο ενημερώνεται τακτικά για την προσθήκη περαιτέρω συμμορφούμενων εγκαταστάσεων ή για την κατάργηση εγκαταστάσεων που έχουν πάψει να συμμορφώνονται.
Για να συμπεριληφθεί, κάθε εγκατάσταση ανακύκλωσης πλοίων, ανεξάρτητα από την τοποθεσία της, πρέπει να συμμορφώνεται με ορισμένες απαιτήσεις ασφάλειας και περιβάλλοντος.
Για τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην ΕΕ, εναπόκειται στις αρμόδιες εθνικές αρχές των ενδιαφερόμενων κρατών μελών να ελέγχουν εάν πληρούνται όλες οι σχετικές προϋποθέσεις και, στη συνέχεια, να ενημερώσουν την Κομισιόν.
Οι εγκαταστάσεις ανακύκλωσης πλοίων που βρίσκονται σε τρίτες χώρες και σκοπεύουν να ανακυκλώσουν πλοία με σημαία κράτους μέλους πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην Κομισιόν για να συμπεριληφθούν στον ευρωπαϊκό κατάλογο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης