Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οxford Economics: Το εμβόλιο δεν αρκεί - Όχι στη «χαλάρωση» - Μέσα 2021 η άρση των μέτρων

Οxford Economics: Το εμβόλιο δεν αρκεί - Όχι στη «χαλάρωση»  - Μέσα 2021 η άρση των μέτρων
Η πλειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού δεν θα εμβολιαστεί το επόμενο έτος
Επιφυλακτική εμφανίζεται η Oxford Economics σε σχέση με την επίδραση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.
«Οι πρόσφατες εξελίξεις μειώνουν σίγουρα τους καθοδικούς κινδύνους για τις οικονομικές μας προβλέψεις.
Ωστόσο, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εμβολιασμού θα διαρκέσει πολλούς μήνες, υποστηρίζοντας την άποψή μας ότι η μόνιμη και ουσιαστική άρση των περιορισμών πανδημίας παγκοσμίως θα ξεκινήσει μόνο στα μέσα του 2021», εκτιμά η Oxford Economics.
Όπως εξηγούν οι αναλυτές, ένας σαφέστερος δρόμος προς την επιστροφή στην κανονικότητα,
μπορεί να ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις να συνεχίσουν τη βραχυπρόθεσμη υποστήριξη έκτακτης ανάγκης, να αυξήσουν την αποφασιστικότητα των επιχειρήσεων που αγωνίζονται να παραμείνουν «ζωντανές» και να ενθαρρύνουν τα νοικοκυριά να ξοδέψουν.
Ωστόσο, παραμένουν επιφυλακτικοί για πιθανά λάθη στη νομισματική και δημοσιονομική πολιτική, ιδίως όσον αφορά τις κυβερνήσεις που θα προχωρήσουν βεβιασμένα σε χαλάρωση της δημοσιονομικής στήριξης, μόλις ξεκινήσει η διανομή των εμβολίων.
Σύμφωνα με την Oxford Economics, η είδηση ότι το εμβόλιο Pfizer-BioNTech φαίνεται να είναι πολύ αποτελεσματικό, αποτελεί μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο βήμα προς την ουσιαστική επιστροφή στην ομαλότητα για την παγκόσμια οικονομία. Ωστόσο, η μετάβαση στην ομαλότητα είναι πιθανόνα διαρκέσει μεγάλο διάστημα.
 Εάν δεν διατεθούν πολλά άλλα εμβόλια, φαίνεται πιθανό ότι η πλειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού δεν θα εμβολιαστεί το επόμενο έτος.
Εκτός από τις περιπλοκές που σχετίζονται με τη διανομή του εμβολίου, η Pfizer ανακοίνωσε ότι θα είναι σε θέση να παράξει μόνο 50 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του τρέχοντος έτους και 1,3 δισ. δόσεις το 2021.
Αυτό αρκεί για τον εμβολιασμό 675 εκατομμυρίων ατόμων, ή το 8% του παγκόσμιου πληθυσμού έως το τέλος του 2021.
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->