Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Δεν είναι λειτουργικές οι 25 από τις 50 κλίνες ΜΕΘ του Σωτηρία – Περιμένουμε τις ενέργειες Μητσοτάκη

Τζανακόπουλος: Δεν είναι λειτουργικές οι 25 από τις 50 κλίνες ΜΕΘ του Σωτηρία – Περιμένουμε τις ενέργειες Μητσοτάκη
Ο κ.Μητσοτάκης είχε πει πως θα ζητήσει την παραίτηση του διοικητή του Σωτηρία είπε ο κ.Τζανακόπουλος
Τη θέση ότι δεν είναι λειτουργικές οι 25 από τις 50 κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία διατύπωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι περιμένει τις επόμενες κινήσεις του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος υποστήριξε στην χθεσινή τοποθέτηση του στη Βουλή πως θα ζητήσει την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου εφόσον δεν λειτουργούν και οι 50 κλίνες ΜΕΘ.
«Μόλις επιστρέψαμε με την Όλγα Γεροβασίλη, γραμματέα της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, από το νοσοκομείο Σωτηρία.
Εκεί οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν μια καθημερινή μάχη μέσα σε αντίξοες συνθήκες ενώ δεκάδες συμπολίτες μας παλεύουν για να κρατηθούν στη ζωή.
Η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση μας είναι έμπρακτη.
Εκεί επισκεφτήκαμε τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δυναμικότητας 50 κλινών που έχει δωρίσει η Ελληνική Βουλή και έχει χρηματοδοτηθεί με χρήματα του ελληνικού λαού στο νοσοκομείο Σωτηρία.
Η ΜΕΘ αυτή χωρίζεται σε 4 υπομονάδες όπου οι δύο από αυτές είναι δυναμικότητας 12 κλινών και οι άλλες δύο 13 κλινών.
Αυτή τη στιγμή από αυτές τις 4 υπομονάδες λειτουργούν, μία υπομονάδα δυναμικότητας 12 κλινών και άλλη μία 13 κλινών στην οποία αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 2 ασθενείς με μειωμένο και μετανικημένο προσωπικό.
Οι άλλες δύο υπομονάδες δυναμικότητας 12 και 13 κλινών αντίστοιχα δεν είναι αυτή τη στιγμή λειτουργικές.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μας συναντηθήκαμε με τον Διοικητή του νοσοκομείου ο οποίος στη συζήτηση που είχαμε αρνήθηκε αναιτιολόγητα να μας δείξει τη λίστα του προσωπικού που υπηρετεί στη μονάδα αυτή των 50 κλινών.
Χθες ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αν διαψευστεί η δήλωση, σύμφωνα με την οποία αυτή τη στιγμή 50 κρεβάτια είναι άμεσα διαθέσιμα και έχουν τη δυνατότητα τώρα να υποδεχτούν ασθενείς, τότε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει την παραίτηση του διοικητή.
Περιμένουμε λοιπόν να δούμε τις συνέπειες λόγου και έργων του κ. Μητσοτάκη» είπε ο κ.Τζανακόπουλος.

Γεροβασίλη: Εγκληματική η ευθύνη της κυβέρνησης

Από την πλευρά της η Όλγα Γεροβασίλη υποστήριξε ότι η κυβέρνηση φέρει εγκληματική ευθύνη για την εξέλιξη της επιδημίας.
«Η κυβέρνηση στη φάση που βρισκόμαστε σήμερα, για την οποία φέρει εγκληματική ευθύνη, δεν μπορεί να εξακολουθεί να παίζει το παιχνίδι της επικοινωνίας.
Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη για αισθανθεί ασφάλεια και σιγουριά να ξέρει την αλήθεια
Η αλήθεια είναι όπλο.
Αυτό δεν μπορεί να το κατανοήσει η ΝΔ κ ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά και προσπαθεί να διαψεύσει την πραγματικότητα όταν αυτή δεν ταιριάζει με το αφήγημα του.
Την στιγμή που είμαστε σε υγειονομικό κλοιό και υπάρχει τεράστια ανάγκη να στηριχτεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η ελληνική κοινωνία,  δεν θα επιτρέψουμε η αλήθεια να πάψει να υπάρχει.
Αυτή την έννοια είχε η σημερινή μας επίσκεψη στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου διαπιστώσαμε ότι ο κ. Μητσοτάκης χτες είπε ψέματα.
Αυτό μειώνει την ελληνική κοινωνία και δεν απαντάει στη μεγάλη ανάγκη να αισθανθεί ασφαλής ο Έλληνας πολίτης.
Με το ρόλο μας ως αξιωματική αντιπολίτευση συμβάλλουμε και πιέζουμε και ασκούμε κριτική στην κατεύθυνση του να γίνουν γρήγορα όλα αυτά που όφειλαν να γίνουν από το Μάρτιο.
Αυτό θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε με ευθύνη» υποστήριξε η κα.Γεροβασίλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->