Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daily Sabah: Το τουρκικό γεωτρύπανο Kanuni βάζει πλώρη για την Μαύρη θάλασσα

Daily Sabah: Το τουρκικό γεωτρύπανο Kanuni βάζει πλώρη για την Μαύρη θάλασσα
Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Fatih Dönmez είπε ότι το Kanuni θα ενταχθεί στο σχέδιο γεώτρησης του Fatih,
Το τρίτο πλοίο γεώτρησης της Τουρκίας, το Kanuni, ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή 13/11 βάζοντας πλώρη προς τη Μαύρη Θάλασσα για να εκτελέσει εργασίες συντήρησης στο λιμάνι του Φιλίου στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας πριν ξεκινήσει την αποστολή του, σύμφωνα με την Daily Sabah.

Μιλώντας στην τελετή εκκίνησης στο λιμάνι Haydarpaşa της Κωνσταντινούπολης, ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Fatih Dönmez είπε ότι το Kanuni θα ενταχθεί στο σχέδιο γεώτρησης του Fatih, το οποίο επίσης έπλευσε από την ίδια τοποθεσία στις 29 Μαΐου 2020 για τη Μαύρη Θάλασσα, όπου το πλοίο ανακάλυψε 320 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου (bcm) σε ένα μόνο μήνα.
"Τα αποθέματα που ανακαλύφθηκαν στο πηγάδι Tuna-1 στο πεδίο φυσικού αερίου Sakarya αναθεωρήθηκαν αργότερα στα 405 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα και με αυτό, ολοκληρώσαμε την πρώτη μας γεώτρηση στο Tuna-1", δήλωσε ο Dönmez.
Η ανακάλυψη αυτού του μεγέθους θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες της Τουρκίας για αέριο για περισσότερα από 20 χρόνια, δήλωσε ο Υπουργός, προσθέτοντας ότι μέχρι σήμερα, η Τουρκία παρήγαγε 16,8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, αλλά κατάφερε να ανακαλύψει 24 φορές περισσότερο αέριο από μία μόνο γεώτρηση.
Για να επιτύχει παρόμοια αποτελέσματα στη Μαύρη Θάλασσα, το Kanuni προστέθηκε στον στόλο της Τουρκίας στις αρχές του τρέχοντος έτους (2020). Αφού πραγματοποίησε τις απαιτούμενες εργασίες συντήρησης και αναβαθμίσεων στο λιμάνι του Mersin's Taşucu, το πλοίο έφτασε στο λιμάνι Haydarpaşa στις 19 Οκτωβρίου, εξήγησε ο Dönmez.
"Σήμερα στέλνουμε την Kanuni στο λιμάνι του Φιλίου.
Το πλοίο θα είναι έτοιμο για νέες εργασίες μετά την επανασυναρμολόγηση του πύργου, τις δοκιμές πλοήγησης και μετά τη συναρμολόγηση του εξοπλισμού διάτρησης και έπειτα ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησης του συστήματος ασφαλείας ", είπε.
Το Kanuni θα ξεκινήσει την πρώτη γεώτρηση στη Μαύρη Θάλασσα στις αρχές του επόμενου έτους (2021).
Η έκτη γεννήτρια της έκτης γενιάς κατασκευάστηκε από τη Samsung Heavy Industries της Νότιας Κορέας το 2012 και χρησιμοποιήθηκε από την Petrobras της Βραζιλίας μεταξύ 2012 και 2015
Το τρυπάνι έχει μήκος 227 μέτρα (744 πόδια), πλάτος 42 μέτρα και έχει βύθισμα 12 μέτρων.
Ο εξοπλισμός του μπορεί να φτάσει έως και 11.400 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και να τρυπήσει σε βάθος 3.000 μέτρων κάτω από τον βυθό.

Σχεδιάστηκαν νέες γεωτρήσεις για το East Med

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας σημείωσε επίσης ότι το τρυπάνι Yavuz ολοκλήρωσε τις επιχειρήσεις σε βάθη 6.000 μέτρων στο πηγάδι Selçuklu-1 από όπου βγήκαν πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα.
Είπε ότι νέες γεωτρήσεις θα διεξαχθούν σε περιοχές που γειτνιάζουν με το εν λόγω σημείο, μετά τη συντήρηση του σκάφους Yavuz στο λιμάνι Taşucu στο Mersin στον νότο της χώρας.
Τα σεισμικά ερευνητικά σκάφη Oruç Reis και Barbaros Hayreddin Paşa λειτουργούν επίσης στη Μεσόγειο, όπου οι πρώτοι συνέλεξαν δεδομένα στην τοποθεσία Demre-1 υπεράκτια Αττάλεια σε μια περιοχή 6.822 χιλιομέτρων, ενώ η τελευταία μέχρι στιγμής έχει συλλέξει δεδομένα σε περιοχή συνολικού ύψους περίπου 195.525 χιλιομέτρων, δήλωσε ο ίδιος
"Θα καθορίσουμε τις τοποθεσίες μας για την επόμενη αποστολή μας στη Μεσόγειο σύμφωνα με την ανάλυση των σεισμικών δεδομένων μας", κατέληξε ο Dönmez.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης