Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι αεροπορικές εταιρείες θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη διανομή των εμβολίων για τον κορωνοϊό

Οι αεροπορικές εταιρείες θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη διανομή των εμβολίων για τον κορωνοϊό
Τις προκλήσεις για τις αεροπορικές εταιρείες αναλύει  ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cowen στο Yahoo Finance, αναφορικά με την μεταφορά των νέων εμβολίων για τον κορωνοϊό
Η αεροπορική βιομηχανία θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο παρέχοντας εμβόλια κορωνοϊού παγκοσμίως, καθώς οι φαρμακευτικές εταιρείες, όπως η Pfizer (PFE) θα κερδίζουν έγκριση για τους εμβολιασμούς καταπολέμησης της φονικής πανδημίας.
Τι δηλώνει ο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cowen και ανώτερος αναλυτής της έρευνας Helane Becker στο Yahoo Finance Live.
Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) προέτρεψε πρόσφατα τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να προετοιμαστούν για τη χορήγηση εμβολίων.
«Οι εναέριες μεταφορές διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη διανομή εμβολίων σε κανονικούς χρόνους μέσω καθιερωμένων παγκόσμιων συστημάτων διανομής ευαίσθητων στον χρόνο και τη θερμοκρασία». 
Ωστόσο, η Ένωση προειδοποιεί ότι «η αποτελεσματική παροχή δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίου σε ολόκληρο τον κόσμο θα περιλαμβάνει εξαιρετικά περίπλοκα υλικοτεχνικά και προγραμματικά εμπόδια», όπως η κατασκευή μονάδων αποθήκευσης ψύξης.
Η Pfizer ανακοίνωσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι το πειραματικό της εμβόλιο, το οποίο αποδείχθηκε 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη του COVID-19 σε πρόσφατες δοκιμές, πρέπει να αποθηκευτεί σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Οι προκλήσεις 

Αεροπορικές εταιρείες όπως η Atlas Air Worldwide Holdings (AAWW) που εδρεύει στη Νέα Υόρκη θα συγκαταλέγονται μεταξύ των παγκόσμιων αερομεταφερών οι οποίοι τελικά θα μεταφέρουν δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου, σύμφωνα με τον Becker.
Οι απαιτήσεις ψυχρής αποθήκευσης το καθιστούν δύσκολο.
«Αυτό θα είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τη βιομηχανία μεταφορών», δήλωσε ο Michael Steen, διευθύνων σύμβουλος της Atlas Air στην Wall Street Journal τον περασμένο μήνα (Οκτ. 2020)
Η Atlas Air έχει τον μεγαλύτερο στόλο 747 φορτηγών στον κόσμο, αλλά αυτό από μόνο του δεν θα είναι αρκετό.
Ο Becker είπε ότι η Atlas Air, η FedEx (FDX) και η United Parcel Service (UPS) θα προσχωρήσουν όλοι για την διανομή εμβολίων.
«Η UPS διαθέτει τις μεγαλύτερες μονάδες κατάψυξης που πιστεύω στον κόσμο.
Έχουν μια μεγάλη μονάδα στο Λούισβιλ του Κεντάκι, το οποίο είναι ο αμερικανικός κόμβος των ΗΠΑ, και έχουν μια ακόμη μονάδα στην Ολλανδία», την οποία ο Becker είπε ότι τους προετοιμάζει για το επερχόμενο έργο διανομής.
Η ΙΑΤΑ είπε ότι η δουλειά μπροστά είναι τεράστια.
«Η απλή παροχή μιας δόσης σε 7,8 δισεκατομμύρια άτομα θα είναι μια τεράστια πρόκληση».
Σύμφωνα με τον Becker, οι αερομεταφορείς των ΗΠΑ έστειλαν 58.000 τόνους φορτίου την ημέρα πριν από την πανδημία και τις αεροπορικές εταιρείες επιβατών όπως η American Airlines (AAL) και η United Airlines (UAL) .
«Η American και η United διαθέτουν επίσης ψυκτικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης.
Αμερικανός στη Φιλαδέλφεια και Ενωμένη στη Νέα Υόρκη, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν », είπε.
Καθώς ο κόσμος περιμένει με ανυπομονησία την έγκριση αποτελεσματικών εμβολίων κορωνοϊού, ο Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της IATA Alexandre de Juniac περιέγραψε τι βρίσκεται μπροστά μας:
«Η ασφαλής παροχή εμβολίων COVID-19 θα είναι η αποστολή του αιώνα για την παγκόσμια βιομηχανία αεροπορικών φορτίων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης