Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πλάτων Μαρλαφέκας, Επιμελητήριο Αχαΐας: Όταν πάμε σε lockdown, καμία βοήθεια δεν μπορεί να εξομαλύνει την κατάσταση για τις επιχειρήσεις

tags :
Πλάτων Μαρλαφέκας, Επιμελητήριο Αχαΐας: Όταν πάμε σε lockdown, καμία βοήθεια δεν μπορεί να εξομαλύνει την κατάσταση για τις επιχειρήσεις
Η περιφέρεια δυτικής Ελλάδας είναι η πιο φτωχή της χώρας
Στα προβλήματα βιωσιμότητας που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης και ιδιαίτερα του lockdown αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, o Πλάτων Μαρλαφέκας, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και αντιπρόεδρος της Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ.
«Οδηγούμαστε και οδηγηθήκαμε πάλι σε μια κλειστή αγορά, σε ένα lockdown. Όταν κλείνει η αγορά, όταν πάμε σε lockdown, καμία βοήθεια, καμία επιδότηση, καμιά χρηματοδότηση στις επιχειρήσεις δεν μπορεί να εξομαλύνει, να φέρει τα ίδια αποτελέσματα που έχει μια ανοιχτή αγορά. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε lockdown για δεύτερη φορά, αντιλαμβάνεστε ότι ό,τι μέτρα και να πάρουνε, οι υποχρεώσεις, τα πάγια της κάθε επιχείρησης “τρέχουν”. Δυστυχώς επειδή μπήκαμε σε δεύτερη φάση lockdown, τα προβλήματα του πρώτου lockdown, που τα βάλαμε κάτω από το χαλί, θα βγουν πιο δύσκολα», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πλάτων Μαρλαφέκας, τονίζοντας ότι η περιφέρεια δυτικής Ελλάδας είναι η πιο φτωχή της χώρας.
«Όποιες επιχειρήσεις ήταν “εκτεθειμένες” στον τουρισμό, καθώς ένας μεγάλος τζίρος την καλοκαιρινή περίοδο πάει στη βιομηχανία του τουρισμού, είχαν θέμα και έχουν θέμα. Η πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων δεν είναι εκτεθειμένη στον τουρισμό γιατί, δυστυχώς, η τουριστική βιομηχανία θέλει φθηνά προϊόντα και κυρίως, όταν μιλάμε για all inclusive ξενοδοχεία και συγκροτήματα, δεν ενδιαφέρει η ποιότητα. Οι Έλληνες παραγωγοί φτιάχνουν προϊόντα ποιοτικά, όμως δεν είναι τα πιο φθηνά, διότι δεν έχουμε την κρίσιμη μάζα σαν οικονομία να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε παραγωγικές δυνατότητες για να είμαστε ανταγωνιστικοί», συμπληρώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=88085

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης