Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Τουρκία για να αποφύγει τις κυρώσεις, ζητάει διάλογο με τις ΗΠΑ… για τους S-400 – Η Ελλάδα ενοικιάζει drones… και ο προκλητικός χάρτης

Η Τουρκία για να αποφύγει τις κυρώσεις, ζητάει διάλογο με τις ΗΠΑ… για τους S-400 – Η Ελλάδα ενοικιάζει drones… και ο προκλητικός χάρτης
Akar υπουργός άμυνας της Τουρκίας: Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για τους S-400
Η Τουρκία διαβλέποντας ότι θα υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ για την χρήση του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις, ώστε να επιλυθούν οι διαφορές.
Την ίδια ώρα η Ελλάδα νοικιάζει από το Ισραήλ Drones μη επανδρωμένα αεροπλάνα… ενώ η Τουρκία παρουσιάζει χάρτες για σιδηροδρομική σύνδεση Τουρκίας με Αζερμπαϊτζάν… προκαλώντας την Κύπρο.

Akar υπουργός άμυνας της Τουρκίας: Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για τους S-400

Η Τουρκία είναι έτοιμη να συζητήσει τις ανησυχίες των ΗΠΑ σχετικά με την τεχνική συμβατότητα των S-400 και για τα F-35, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Akar, επαναλαμβάνοντας ότι η Άγκυρα εξακολουθεί να προτείνει μια κοινή ομάδα εργασίας για το θέμα.
Η Τουρκία θα χρησιμοποιεί τα συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400 με τον ίδιο τρόπο που τα συστήματα S-300 χρησιμοποιούνται από ορισμένα μέλη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ πρόσθεσε ο Akar κατά τη διάρκεια της Επιτροπής Προγραμματισμού και Προϋπολογισμού του τουρκικού κοινοβουλίου.
Η Ρωσία πούλησε το σύστημα S-300 σε 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, όπως η Βουλγαρία, η Ελλάδα και η Σλοβακία.
Ο Akar σημείωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τη διαδικασία ελέγχου και προετοιμασίας του συστήματος S-400 "όπως είχε προγραμματιστεί".
Οι δεσμοί μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών επλήγησαν λόγω της απόκτησης του προηγμένου ρωσικού συστήματος άμυνας S-400 από την Τουρκία.
Οι ΗΠΑ εν συνεχεία αποφάσισαν να μην πουλήσουν στην Τουρκία τα  jet F-35 Lightning II.
Οι ΗΠΑ ισχυρίστηκαν ότι το σύστημα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τη Ρωσία για να αποκτήσει κρυφά διαβαθμισμένες τεχνικές πληροφορίες σχετικά με τα αεροσκάφη Lockheed Martin F-35 ενώ οι S-400 είναι ασύμβατο με τα συστήματα του ΝΑΤΟ.
Η Τουρκία, ωστόσο, επιμένει ότι οι S-400 δεν θα ενσωματωθούν στα συστήματα του ΝΑΤΟ και δεν θα αποτελέσει απειλή για τη συμμαχία.
Το ΝΑΤΟ υποστηρίζει επίσης ότι πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις για τους S-400.
Τον Οκτώβριο, ο Γενικός Γραμματέας Jens Stoltenberg επανέλαβε ότι είναι εθνική απόφαση τι είδους αμυντικές δυνατότητες αποκτούν διάφοροι σύμμαχοι.
«Αλλά ταυτόχρονα, αυτό που έχει σημασία για το ΝΑΤΟ είναι η σημασία της ενσωμάτωσης εναέριας και πυραυλικής άμυνας και αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει με ένα ρωσικό σύστημα S-400».
Η Τουρκία έχει υποστηρίξει ότι οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να πουλήσουν το σύστημα πυραύλων Patriot.

Η Ελλάδα αποκτάει drones

Τα drones UAV της Τουρκίας τα οποία παράγονται στην Τουρκία αν και χρησιμοποιούν ορισμένα συστήματα από τον Καναδά αποδείχθηκαν οι καταλύτες της νίκης του Αζερμπαϊτζάν.
Το Forbes αναφέρει ότι το Aζερμπαϊτζάν χρησιμοποίησε πολλά διαφορετικά UAV στις μάχιες.
Το πιο καταστροφικό ήταν το τουρκικό Bayraktar TB2 S / UAV.
Το Bayraktar TB2 αποδείχθηκε εξαιρετικά αποτελεσματικό στη μάχη.
Ήταν  πρώτη μάχη στην οποία κέρδισαν τα drones.
Στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα ανέπτυξε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη Heron που ενοικιάστηκαν από το Ισραήλ και τα οποία βρίσκονται στην Σκύρο.
Image
Προκλητικός χάρτης

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας Karaismailoglu είπε, μετά τις νέες εξελίξεις στο Αζερμπαϊτζάν, σχεδιάζουμε έναν σιδηρόδρομο προς την πλευρά του Nakhchivan που θα συνδέει την Τουρκία με το Αζερμπαϊτζάν.
Μάλιστα έδειξε ένα χάρτη ο οποίος, δείχνει ότι η Κύπρος είναι όλη Τουρκική.
Image
Με 3 πολεμικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο η Γαλλία

Το Γαλλικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε 3 πολεμικά πλοία, το La Fayette, το Latouche-Tréville και το Forbin στην Ανατολική Μεσόγειο για να ενισχύσει την παρουσία του στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Αναφέρεται ότι τα πολεμικά πλοία υποστηρίζονται από τα αεροσκάφη E3-F AWACS και ATL2 Naval Patrol.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης