Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ανεκόπη η άνοδος του πετρελαίου – Στο -0,8% και 41,1 δολ. το WTI, -0,9% και 43,4 δολ. το Brent

Ανεκόπη η άνοδος του πετρελαίου – Στο -0,8% και 41,1 δολ. το WTI, -0,9% και 43,4 δολ. το Brent
Ανεκόπη η άνοδος του χρυσού
Με πτώση έκλεισαν για πρώτη φορά αυτήν την εβδομάδα οι τιμές πετρελαίου, στον απόηχο των απαισιόδοξων προβλέψεων του ΙΕΑ για την παγκόσμια ζήτηση «μαύρου χρυσού».
Το αργό σχιστολιθικό πετρέλαιο (West Texas Intermediate, WTI) παραδόσεως Δεκεμβρίου 2020 έκλεισε με απώλειες 0,8% στα 41,1 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Ιανουαρίου 2020 για το πετρέλαιο Brent, λίγο πριν το κλείσιμο, διαπραγματεύονται στα 43,4 δολάρια το βαρέλι, έπειτα από υποχώρηση της τάξεως του 0,9% σε ημερήσια βάση.
Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) μείωσε τις προοπτικές παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου, λόγω της επανεμφάνισης του κορωνοϊού στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ειδικότερα, αναμένει πλέον ότι η ζήτηση θα υποχωρήσει κατά 8,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως για το 2020.
Για την επόμενη χρονιά, η IEA αναφέρει ότι η ζήτηση θα αυξηθεί κατά 5,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
«Τα εμβόλια είναι απίθανο να αυξήσουν σημαντικά τη ζήτηση μέχρι το επόμενο έτος», ανέφερε η IEA στην έκθεση του Νοεμβρίου.
Ο ΟΠΕΚ δήλωσε την Τετάρτη 11/11 ότι αναμένει πως η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 6,25 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το επόμενο έτος, χαμηλότερα κατά 300.000 βαρέλια σε σύγκριση με τις προηγούμενες προβλέψεις του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης