Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ στρεβλώνει τη λαϊκή βούληση και είναι απαρχαιωμένο

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ στρεβλώνει τη λαϊκή βούληση και είναι απαρχαιωμένο
Μετά τον Putin και ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Sergey Lavrov δήλωσε ότι θα συγχαρεί τον Biden μετά την έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων
To αμερικανικό εκλογικό σύστημα ένα από τα πιο «απαρχαιωμένα» στον κόσμο και διαστρεβλώνει τη βούληση του λαού, έκρινε σήμερα 12 Νοεμβρίου ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Sergey Lavrov μετά τη νίκη του Joe Biden η οποία αμφισβητείται δικαστικά από τον πρόεδρο Donand Trump.
«Σε σχέση με άλλες σημαντικές χώρες στον κόσμο, το αμερικανικό εκλογικό σύστημα είναι πιθανώς το πιο απαρχαιωμένο», δήλωσε ο Lavrov σε συνέντευξη Τύπου.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε επίσης επικριτικός κυρίως ενάντια στον έμμεσο χαρακτήρα εκλογής του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος εκλέγεται από τους μεγάλους εκλέκτορες που ορίζονται με καθολική ψηφοφορία.
Εγκαθιδρυμένο τον 18ο αιώνα, με το αμερικανικό σύστημα δεν κηρύσσεται νικητής απαραίτητα ο υποψήφιος με τις περισσότερες ψήφους σε εθνικό επίπεδο, αλλά αυτός που κερδίζει τις πολιτείες με τους περισσότερους ψηφοφόρους.
«Αν οι Αμερικανοί είναι πρόθυμοι να ζήσουν με αυτήν την παράδοση που διαστρεβλώνει σημαντικά τη βούληση του λαού (...) τους αφήνουμε», συνέχισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Μετά τα αποτελέσματα

Όπως ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, και ο Lavrov τόνισε ότι η Μόσχα θα συγχαρεί τον νικητή των αμερικανικών εκλογών μόνο μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων.
«Συγχαρητήρια αποστέλλονται πριν από τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων όταν δεν υπάρχει διαφωνία», τόνισε ο Sergey Lavrov.
Σε αντίθεση με την πλειονότητα των χωρών της διεθνούς κοινότητας, Κίνα και Ρωσία δεν έχουν συγχαρεί ακόμη τον Biden.
Ο Donald Trump αρνήθηκε να αναγνωρίσει τη νίκη του τελευταίου, που ανακοινώθηκε το Σάββατο, καταγγέλλοντας νοθεία υπέρ του Δημοκρατικού αντιπάλου του και προανήγγειλε δικαστική μάχη για την υπέρ του ανατροπή του αποτελέσματος.
Ο επικεφαλής της ρωσικής εκλογικής επιτροπής δήλωσε τη Δευτέρα ότι η επιστολική ψήφος στις ΗΠΑ άφησε «τεράστιο περιθώριο» για πιθανή νοθεία, επαναλαμβάνοντας τη ρητορική του επιτελείου Trump.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898