Τελευταία Νέα
Διεθνή

Georgieva (ΔΝΤ): Οι χώρες του G20 να συντονίσουν τα επενδυτικά τους προγράμματα για φθηνότερο αναπτυξιακό αποτέλεσμα

Georgieva (ΔΝΤ): Οι χώρες του G20 να συντονίσουν τα επενδυτικά τους προγράμματα για φθηνότερο αναπτυξιακό αποτέλεσμα
Οι ταυτόχρονες επενδύσεις θα μειώσουν κατά το 1/3 το κόστος για το ίδιο οικονομικό αποτέλεσμα
Να συντονίσουν τα επενδυτικά τους προγράμματα κάλεσε την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου τις χώρες της ομάδας των G20 η διευθύνουσα σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Kristalina Georgieva προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι προκλήσεις για την οικονομία από το δεύτερο κύμα της πανδημίας.
Επισήμανε επίσης ότι με τον συντονισμό των επενδύσεων το κόστος του αναπτυξιακού αποτελέσματος θα είναι κατά πολύ μικρότερο.
Σε ομιλία της μια ημέρα πριν οι ηγέτες των οικονομικών της G20 πραγματοποιήσουν μια συνάντηση την Παρασκευή (13/11), η Georgieva δήλωσε ότι οι χώρες πρέπει να επωφεληθούν από την αδρανή επενδυτική ικανότητα, τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο και τα πολύ χαμηλά επιτόκια προκειμένου να ενισχύσουν την απασχόληση και την ανάπτυξη καθώς και να μειώσουν την οικονομική ανισότητα.
«Εάν οι χώρες της ομάδας των G20, δραστηριοποιηθούν από κοινού και επενδύσουν ταυτόχρονα ... θα ξοδέψουν ένα τρίτο λιγότερους πόρους για να επιτύχουν τον ίδιο στόχο όσον αφορά την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας, δήλωσε ο Georgieva.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης