Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci (ΗΠΑ): Τα εμβόλια φέρνουν σύντομα το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού

Fauci (ΗΠΑ): Τα εμβόλια φέρνουν σύντομα το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού
Πολύ κοντά στο τέλος του κορωνοϊού είναι η παγκόσμια κοινότητα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, δρ Anthony Fauci
Πολύ κοντά στο τέλος της πανδημικής κρίσης του κορωνοϊού είναι η παγκόσμια κοινότητα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, δρ Anthony Fauci.
Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Fauci, ο κορωνοϊός δεν θα μας απασχολεί για μεγάλο χρονικό διάστημα χάρη στην ανακάλυψη των εμβολίων που έρχονται για να ανοσοποιήσουν την ανθρωπότητα.
Φαινομενικά, το μήνυμα Fauci είναι εκτός γραμμής του επερχόμενου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Joe Biden, o οποίος παροτρύνει τους Αμερικανούς να φοράνε μάσκες, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται και ο κόσμος αναμένεται να αντιμετωπίσει έναν μακρύ, βαρύ χειμώνα.
Φυσικά, καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Ίδρυμα Gates παλεύουν να μαζέψουν 18 δισεκ. δολ., στο πλαίσιο του προγράμματος Covax, για να βοηθήσουν φτωχότερα έθνη να επιτύχουν μαζικούς εμβολιασμούς, πολλοί επιστήμονες προειδοποιούν ότι συγκεκριμένες χώρες όπως η Ινδία δεν θα έχουν τη δυνατότητα να διανείμουν εμβόλια mRNA, σαν και αυτά που αναπτύσσουν η Moderna και η Pfizer, εξαιτίας της αδυναμίας των εφοδιαστικών αλυσίδων.
Σημειώνεται πως τα εμβόλια πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός.
Η Biotech και οι φαρμακευτικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται για την ανάπτυξη ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου κατά του ιού.
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν ότι το υποψήφιο εμβόλιό τους ήταν αποτελεσματικό περισσότερο από 90%.
Η Moderna είπε επίσης την Τετάρτη ότι διαθέτει αρκετά δεδομένα για να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα της προϊόντος της.
Η εταιρεία δεν είπε πότε θα κυκλοφορήσουν τα αποτελέσματα, αλλά ο δρ Fauci είπε ότι η έγκριση έκτακτης ανάγκης θα μπορούσε να έρθει μέσα σε μια εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης