Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ώρα για λύσεις, όχι για κοκορομαχίες

tags :
Ώρα για λύσεις, όχι για κοκορομαχίες
Προτεραιότητα να βγει όρθια η χώρα από την υγειονομική και οικονομική κρίση
Την ώρα που η Θεσσαλονίκη κινδυνεύει να γίνει Μπέργκαμο λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων, των θανάτων και των διασωληνομένων, το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι οι κοκορομαχίες των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.
Εν μέσω της μεγαλύτερης υγειονομικής και οικονομικής κρίσης στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, οι πολιτικοί δεν έχουν την πολυτέλεια να σπαταλούν χρόνο με ανούσιες πολιτικές κόντρες.
Όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «βρισκόμαστε σε πόλεμο».
Πόλεμος λοιπόν σημαίνει άμεση λήψη κάθε δυνατού μέτρου για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Πόλεμος σημαίνει ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και σαρωτικοί έλεγχοι στους χώρους εργασίας - στους οποίους καταγράφεται μεγάλη διασπορά - για την εφαρμογή της τηλεργασίας και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Πόλεμος σημαίνει ότι όλα τα κόμματα θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να συνεργαστούν και να βρουν λύσεις.
Πόλεμος σημαίνει ότι δεν θα γίνει πολιτική εκμετάλλευση, είτε της αποτυχίας, είτε της επιτυχίας διαχείρισης της κρίσης.
Πόλεμος σημαίνει σωστή επικοινωνία του προβλήματος και όχι στοχοποίηση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων και «χάιδεμα» άλλων.
Πόλεμος σημαίνει παραδοχή των λαθών και ειλικρινής προσπάθεια με στόχο να μην επαναληφθούν.
Πόλεμος σημαίνει ουσιαστική οικονομική στήριξη και ελάφρυνση σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους, πραγματική προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και της πρώτης κατοικίας, όχι κατάργησή της. 
Για να μην καταρρεύσει η οικονομία και η κοινωνία, που μόλις είχε αρχίσει να βγαίνει δειλά δειλά από τη 10ετή κρίση, βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν νέο Αρμαγεδδώνα.
Δεν χωράει αμφιβολία ότι έγιναν λάθη στη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, ωστόσο οι ευθύνες θα αποδοθούν μόλις η χώρα βγει όρθια και με τις μικρότερες δυνατές απώλειες, καταρχάς σε επίπεδο υγειονομικό και εν συνεχεία σε οικονομικό.
Ναι στην κριτική, αλλά με ρεαλιστικές προτάσεις, με βασικό στόχο να αντιμετωπιστεί η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα.
Πριν να είναι αργά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης