Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Eurobank: Δάνεια 485 εκατ. σε μικρομεσαίους μέσω και της μόχλευσης απο την HDB

Eurobank: Δάνεια 485 εκατ. σε μικρομεσαίους μέσω και της μόχλευσης απο την HDB
Περί τα 485 εκατ. ευρώ δάνεια θα χορηγήσει σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις η Eurobank
Περί τα 485 εκατ. ευρώ δάνεια θα χορηγήσει σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις η Eurobank μέσω του δεύτερου κύκλου εγγυοδοσίας COVID-19, συμπεριλαμβανομένης και της μόχλευσης που θα προσφέρει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB) H Εurobank η οποία κινήθηκε πρoληπτικά στην διαδικασία συγκεντρώνοντας τα αιτήματα εκ των προτέρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά με την μόχλευση που θα παράσχει η Αναπτυξιακή Τράπεζα τα επιχειρηματικά δάνεια που θα εκταμιευθούν θα ανέλθουν σε 485 εκατ. ευρώ.

Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις

Εξ αυτών τα 400 εκατ. ευρώ θα αφορούν μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις ( με κύκλο εργασιών έως 5 εκατ. ευρώ ) ενω τα υπόλοιπα 85 εκατ. ευρώ θα προέλθουν απο το τμήμα corporate της τράπεζας.
Υπενθυμίζεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο -για τον β’ κύκλο του Προγράμματος Εγγυοδοσίας - διαθέτει 780 εκατ. Ευρώ τα οποία -με τη μόχλευση μέσω της Hellenic Development Bank- θα μετατραπούν σε επιχειρηματικά δάνεια συνολικού ύψους 2,5 δις Ευρώ. Eξ αυτών, το 85% αφορά μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και το 15% μεγάλες επιχειρήσεις.
Η εγγύηση του Ταμείου καλύπτει τα δάνεια που χορηγούν οι τράπεζες σε ποσοστό 80%.
Τα χαρακτηριστικά του προγράμματος Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων CoViD-19 καθώς και τα κριτήρια επιλεξιμότητας παραμένουν αμετάβλητα.
Σύμφωνα με το νέο προσωρινό πλαίσιο της Ε.Ε. , η εκταμίευση των δανείων έχει χρονικό ορίζοντα την 30η Ιουνίου 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης