Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα αγωγή Trump στην πολιτεία του Μίσιγκαν για ανακαταμέτρηση των ψήφων

Νέα αγωγή Trump στην πολιτεία του Μίσιγκαν για ανακαταμέτρηση των ψήφων
Στην αγωγή γίνεται λόγος για παραβίάσεις των εκλογικών κανονισμών
Η νομική ομάδα του Αμερικανού Προέδρου Trump κατέθεσε αγωγή για ανακαταμέτρηση των ψήφων στο Μίσιγκαν την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου ως μέρος της στρατηγικής νομικής αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters..
Κατατέθηκε αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο για να αποκλείστει η έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων στο Μίτσιγκαν, μια μεσοδυτική πολιτεία την οποία κέρδισε το 2016, αλλά έχασε από τον Δημοκρατικό σε προβολές των ποσοστών απά ΜΜΕ με βάση τις έγκυρες ψήφους.
Ο Trump υπολείπεται περίπου 148.000 ψήφους, ή 2,6% έναντι του Biden με βάση τα ανεπίσημα ακόμη αποτελέσματα στο Μίσιγκαν.
Στην αγωγή στην πολιτεία του Μίσιγκαν προβάλλονται επίσης ισχυρισμοί για παράβαση των κανονισμών στην ψηφοφορία, με έμφαση στο δημοκρατικό προπύργιο της κομητείας Wayne, το οποίο περιλαμβάνει το Ντιτρόιτ.
Επισημαίνονται παρατυπίες για την καταμέτρηση των ψήφων και απουσία εκλογικών αντιπροσώπων σε ορισμένες περιπτώσεις.
Ο Jake Rollow, εκπρόσωπος της πολιτείας, δήλωσε ότι το επιτελείο Trump προάγει ψευδείς ισχυρισμούς που στόχο έχουν τη διάβρωση της εμπιστοσύνης του κοινού στις εκλογές στο Μίσιγκαν.
«Δεν αλλάζει την αλήθεια: οι εκλογές του Μίσιγκαν διεξήχθησαν δίκαια, με ασφάλεια, διαφάνεια και τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια τη βούληση του λαού», δήλωσε ο Rollow.
Οι δικαστές έχουν απορρίψει πολλές από τις αγωγές του Trump και νομικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι οι διαφορές έχουν ελάχιστες πιθανότητες να αλλάξουν το εκλογικό αποτέλεσμα.
Από την πλευρά τους αρκετοί Ρεπουμλικανοί υπερασπίζονται το δικαίωμα του νυν προέδρου να ελέγξει την ακεραιότητα της εκλογικη΄ς διαδικασίας.

www.banking.news.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης