Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκινούν την Κυριακή (15/11) οι δοκιμές του δεύτερου ρωσικού εμβολίου της Vector

Ξεκινούν την Κυριακή (15/11) οι δοκιμές του δεύτερου ρωσικού εμβολίου της Vector
Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Ρωσίας Tatiana Golikova ανακοίνωσε την παραγωγή 500.000 δόσεων του εμβολίου Sputnik V το Νοέμβριο
Οι δοκιμές με εθελοντές για το δεύτερο εμβόλιο Covid-19 της Ρωσίας αναμένεται να ξεκινήσουν την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, δήλωσε σήμερα Τετάρτη 11 Νοεμβρίου η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Ρωσίας Tatiana Golikova.
Η Ρωσία τον Αύγουστο έγινε η πρώτη χώρα που χορήγησε επίσημη έγκριση σε ένα εμβόλιο για τον COVID-19 ύστερα από διάστημα μικρότερο από δύο μήνες δοκιμών σε ανθρώπους.
Ανέπτυξε επίσης ένα δεύτερο εμβόλιο και ο Vladimir Putin δήλωσε την Τρίτη (10/11) ότι σύντομα θα ληφθεί άδεια και για τρίτο εμβόλιο.
Η Golikova δήλωσε ότι οι επίσημες δοκιμές για το δεύτερο εμβόλιο της Ρωσίας, που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Vector της Σιβηρίας, αναμένεται να ξεκινήσουν την Κυριακή μετά την καταγραφή των στοιχείων των εθελοντών που θα συμμετάσχουν.

Παραγωγή του Sputnik V

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να παράγει 500.000 δόσεις του κύριου εμβολίου Sputnik V το Νοέμβριο, χαμηλότερη την προηγούμενη πρόβλεψη 800.000 δόσεων που το υπυργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας.
Να σημειωθεί ότι σήμερα ανακοινώθηκε ότι τα προσωρινά αποτελέσματα της δοκιμής για το εμβόλιο Sputnik V έδειξαν ότι ήταν 92% αποτελεσματικό.
Ενώ οι ειδικοί δήλωσαν ότι τα δεδομένα για το ρωσικό εμβόλιο ήταν ενθαρρυντικά, προειδοποίησαν ότι τα αυτά βασίζονταν μόνο σε έναν μικρό αριθμό εθελοντών που είχαν προσβληθεί από το COVID-19.
Ο υπουργός Υγείας Mikhail Murashko κάλεσε τον πληθυσμό να παραμείνει σπίτι με τις οικογένειές του κατά τη διάρκεια των διακοπών της Πρωτοχρονιάς, μια περίοδο στις αρχές Ιανουαρίου όταν οι Ρώσοι ταξιδεύουν συχνά στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης