Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Πως ο Άδωνις Γεωργιάδης έλυσε το πρόβλημα που ταλάνιζε τον εμπορικό κόσμο

Πως ο Άδωνις Γεωργιάδης έλυσε το πρόβλημα που ταλάνιζε τον εμπορικό κόσμο
O υπουργός Ανάπτυξης σταμάτησε την πώληση των διαρκών και καταναλωτικών αγαθών από τα Σούπερ Μάρκετ
Περίπου τέσσερις ημέρες χρειάστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης για να λύσει ένα πρόβλημα του εμπορικού κόσμου που προέκυψε με την απόφαση του lockdown.
Σταμάτησε την πώληση των διαρκών και καταναλωτικών αγαθών από τα  Σούπερ Μάρκετ  που το κύριο αντικείμενο τους  είναι  η πώληση τροφίμων.
Τα τελευταία  χρόνια οι αλυσίδες τροφίμων πρόσθεσαν  και άλλους κωδικούς  προϊόντων  όπως  είναι τα ρούχα , παπούτσια  και προϊόντα  για το σπίτι και τεχνολογίας.
Η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων ακόμη μια φορά απέδειξε ότι αφουγκράζεται τα προβλήματα της αγοράς  και πήρε θέση στο δίκαιο αίτημα του εμπορίου, ενώ θα μπορούσε να κάνει πως δεν ακούει κι να αφήσει τα Σουπερ Μάρκετ  να  πουλάνε  διαρκή καταναλωτικά αγαθά.
Χάρη στην απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη αποφύγαμε το ενδεχόμενο το «Πλαίσιο» ο Κωτσόβολος και άλλες αλυσίδες να εντάξουν στα μαγαζιά τους ένα καφάσι ντομάτες πατάτες, ρύζι και μακαρόνια για να αποκτήσουν ΚΑΔ τροφίμων που θα τους έδινε το δικαίωμα να παραμείνουν ανοιχτές αλυσίδες του λιανεμπορίου.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ως υπουργός απέδειξε στη πράξη  ότι είναι κοντά στη αγορά  και λύνει προβλήματα  και τον καθιστούν αποτελεσματικό   διατηρώντας την   εύρυθμη λειτουργίας  της  εγχώριας αγοράς.
Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που αντιμετωπίζει καυτά ζητήματα.
Και στο πρώτο lockdown του περασμένου Μαρτίου σταμάτησε τα οποία κερδοσκοπικά φαινόμενα λόγω ελλείψεις προϊόντων ( μάσκες και αντισηπτικά).
Η συγκεκριμένη ΚΥΑ απαγόρευσης  πώλησης των διαρκών καταναλωτικών αγαθών από τα ΣΜ ήταν ένα δίκαιο αίτημα των Φορέων του Εμπορίου και έγινε αποδεκτό  από τον αρμόδιο  υπουργό  εξαιτίας της καραντίνας.
Βέβαια αυτό που λείπει από τα ράφια  των σούπερ μάρκετ είναι μια κατηγορία  φαρμάκων που δεν απαιτούν τη συνταγή γιατρού.
Παρότι υπάρχει  νομοθεσία που  τους δίνει το δικαίωμα  στην πράξη δεν υλοποιήθηκε  ποτέ διότι τα  παραθυράκια  του νόμου   το απέτρεψαν διότι στη πράξη θα ήταν μία ζημιογόνος δραστηριότητα.
Δεν γνωρίζουμε  πόσο χρήσιμο είναι αυτό για τον καταναλωτή αλλά είναι σίγουρο ότι τα συμφέροντα κάποιων είναι τόσο ισχυρά που περνάει το δικό τους.
Πάντως ο Άδωνις Γεωργιάδης με τη σχετική του απόφαση πήγε με το δίκαιο των αδυνάτων και όχι με τους ισχυρούς.

 Νίκος Θεοδωρόπουλος ntheo@bankingnews.gr                

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης