Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σε ετοιμότητα για πόλεμο η Κίνα μετά από εντολή του προέδρου Xi Jinping

Σε ετοιμότητα για πόλεμο η Κίνα μετά από εντολή του προέδρου Xi Jinping
Κατά την επίσκεψή του, ο Xi Jinping είπε συγκεκριμένα στους στρατιώτες να αφιερώσουν «όλη την ενέργεια και την σκέψη τους στην προετοιμασία για πιθανό πόλεμο», να βρίσκονται σε κατάσταση «συναγερμού»
Σε επίσκεψή του σε στρατιωτική βάση της επαρχίας Guangdong της νοτίου Κίνας, ο Πρόεδρος της χώρας συμβούλευσε τους στρατιώτες να είναι σε πολεμική ετοιμότητα σύμφωνα με το CNN.
Ο Xi Jinping επισκέφθηκε το σημείο, κυρίως για τον εορτασμό της επετείου καθιέρωσης της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης της Σενζέν, η οποία εισήχθη το 1980 με σκοπό την προσέλκυση ξένου κεφαλαίου, και η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη της Κίνας ως δεύτερης παγκόσμιας οικονομικής δύναμης.
Μεταξύ άλλων, όμως, ο Πρόεδρος επέλεξε να επισκεφθεί και την παραπλήσια στρατιωτική βάση, σε μια εποχή όπου οι εντάσεις ανάμεσα στην Κίνα και στις ΗΠΑ κλιμακώνονται λόγω διαφωνιών πάνω σε ζητήματα όπως η Ταϊβάν και η πανδημία του κορωνοϊού.
Κατά την επίσκεψή του, ο Xi Jinping είπε συγκεκριμένα στους στρατιώτες να αφιερώσουν «όλη την ενέργεια και την σκέψη τους στην προετοιμασία για πιθανό πόλεμο», να βρίσκονται σε κατάσταση «συναγερμού» και να παραμείνουν «απόλυτα πιστοί, απόλυτα αγνοί και απόλυτα αξιόπιστοι».
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε την Δευτέρα 9/11 το Κονγκρέσο των ΗΠΑ σχετικά με την πώληση τριών υπερσύγχρονων οπλικών και πυραυλικών συστημάτων στην Ταϊβάν.
Ως απάντηση στην κίνηση αυτή, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Πεκίνου κάλεσε την Ουάσινγκτον να «ακυρώσει άμεσα όλα τα σχέδια πώλησης στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ταϊβάν» και να «κόψει κάθε στρατιωτικό δεσμό μεταξύ Ταϊβάν και ΗΠΑ».
Το Πεκίνο, μάλιστα, έχει εντείνει τελευταία τις στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στην Ταϊβάν, με 40 κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη να πραγματοποιούν πτήσεις ανάμεσα στην ηπειρωτική Κίνα και την Ταϊβάν στα μέσα του Σεπτέμβρη (2020).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης