Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Κατάρρευση κερδών για τις μεγάλες ιταλικές τράπεζες το εννεάμηνο 2020, μόλις 391 εκατ. ευρώ

DBRS: Κατάρρευση κερδών για τις μεγάλες ιταλικές τράπεζες το εννεάμηνο 2020, μόλις 391 εκατ. ευρώ
Κατάρρευση κερδών για τις ιταλικές τράπεζες
Σημαντικά μειωμένη καθαρή κερδοφορία κατέγραψαν οι μεγάλες ιταλικές τράπεζες (UniCredit, Intesa Sanpaolo, Banco BPM, Banca MPS, BPER) το γ’ τρίμηνο του 2020, με το ποσό να διαμορφώνεται σε 990 εκατ. ευρώ έναντι 2,8 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τις μετρήσεις της DBRS.
Για το σύνολο της περιόδου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2020, το ποσό κατέρρευσε στα 391 εκατ. ευρώ, έναντι 8,9 δισεκ. πέρυσι.
Όπως αναφέρει ο καναδικός οίκος αξιολόγησης, τα αποτελέσματα στο τρίτο τρίμηνο έδειξαν μια μικρή ανάκαμψη των εσόδων και των προβλέψεων σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Προς το παρόν, τα μέτρα ανακούφισης, όπως τα μορατόρια και κρατικά δάνεια, έχουν συμβάλει στην αποτροπή της συσσώρευσης μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Μερικά από αυτά τα μέτρα, ωστόσο, σταδιακά τελειώνουν, με το μεγαλύτερο μέρος της αναστολής να αναμένεται να λήξει κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021. (…)
Το απόθεμα των ακαθάριστων NPEs μειώθηκε κατά 8,2% το εννεάμηνο 2020, με τον λόγο προς τα συνολικά δάνεια να υποχωρεί σε 8% από 9% στα τέλη του 2019.
Τα διαγράμματα:
Image
Image
Image
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης