Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Από τον Δεκέμβριο ο εμβολιασμός των Αμερικανών με το εμβόλιο της Pfizer

CNBC: Από τον Δεκέμβριο ο εμβολιασμός των Αμερικανών με το εμβόλιο της Pfizer
Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό των Αμερικανών με το εμβόλιο της Pfizer τον Δεκέμβριο, είπε ο υπουργός Υγείας στο CNBC
Ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ Alex Azar δήλωσε σήμερα 10 Νοεμβρίου, ότι εάν η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer Inc υποβάλει το προσωρινό εμβόλιό της κατά της Covid-19 στους ρυθμιστικούς φορείς υγείας τόσο σύντομα όσο αναμένεται, η αμερικανική κυβέρνηση πιστεύει ότι θα ξεκινήσει τον εμβολιασμό των Αμερικανών τον Δεκέμβριο.
Η Pfizer ανακοίνωσε χθες ότι το εμβόλιο που αναπτύσσει με τον γερμανικό εταίρο της BioNTech SE είναι 90% αποτελεσματικό εναντίον της Covid-19.
Η εταιρεία αναμένεται να δημοσιεύσει ασφαλή δεδομένα την επόμενη εβδομάδα, τα οποία χρειάζονται προκειμένου να υποβάλει αίτημα για την έκδοση άδειας με στόχο την επείγουσα χρήση του, προς την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ.
Ο Azar παραχώρησε σήμερα σειρά συνεντεύξεων σε τηλεοπτικό δίκτυα, μεταξύ άλλων στο CNBC, όπου είπε ότι η κυβέρνηση θα παραλαμβάνει 20 εκατομμύρια δόσεις τον μήνα των εμβολίων της Pfizer, από τα τέλη αυτού του μήνα.
Οι ΗΠΑ έχουν συμβόλαιο ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη χορήγηση 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Pfizer.
Όπως επισήμανε ο Αμερικανός υπουργός Υγείας, οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από την ενδελεχή μελέτη των δεδομένων αποτελεσματικότητας του εμβολίου, όμως, βάσει των συστάσεων προς την κυβέρνηση, ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει πιθανόν από τους ηλικιωμένους στους οίκους ευγηρίας και σε άλλα κέντρα παροχής φροντίδας, το υγειονομικό προσωπικό και τα μέλη των υπηρεσιών διαχείρισης εκτάκτων περιστατικών, με στόχο οι δόσσεις να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Ιανουαρίου.
«Έως τα τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου, αναμένουμε ότι θα έχουν αρκετά εμβόλια για κάθε Αμερικανό, που θα ήθελε να εμβολιαστεί», τόνισε ο Azar.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης