Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ρεκόρ απολύσεων το γ' τρίμηνο του 2020 - Πάνω από 1.000 οι θάνατοι σε μία εβδομάδα

Βρετανία: Ρεκόρ απολύσεων το γ' τρίμηνο του 2020 - Πάνω από 1.000 οι θάνατοι σε μία εβδομάδα
O αριθμός των εργαζομένων της χώρας που απολύθηκαν κατά τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο έφτασε τις 314.000 σύμφωνα με το Reuters, 181.000 παραπάνω από το β' τρίμηνο
Η Εθνική Στατιστική υπηρεσίας της Βρετανίας (Office for National Statistics), ανακοίνωσε πως ο αριθμός των εργαζομένων της χώρας οι οποίοι απολύθηκαν κατά τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο έφτασε τις 314.000 σύμφωνα με το Reuters.
Οι απολυμένοι είναι περισσότεροι κατά 181.000 σε σχέση με όσους έχασαν τη δουλειά τους κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.
Το ρεκόρ απολύσεων εργαζομένων σημειώθηκε στη Βρετανία κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους και το ποσοστό των ανέργων αυξήθηκε σημαντικά, με την αποδυνάμωση της αγοράς εργασίας πριν από τη λήψη μέτρων στήριξης απέναντι στην πανδημία της Covid-19.
Όπως αναφέρεται και σε σχετικό δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, το ποσοστό της ανεργίας στη Βρετανία ανέβηκε στο 4,8% -το υψηλότερο ποσοστό από τους τρεις μήνες έως τον Νοέμβριο του 2016- από το 4,5% κατά τους τρεις μήνες έως τον Αύγουστο.
Παρά τη χθεσινή είδηση για την ανάπτυξη ενός αρκετά αποτελεσματικού (σε ποσοστό άνω του 90%) εμβολίου κατά του κορονοϊού, η οποία προκάλεσε ενθουσιασμό στους πολίτες και στους επενδυτές, τα στοιχεία της ONS δείχνουν ότι έρχονται δύσκολοι μήνες για πολλούς Βρετανούς.
Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας  Rishi Sunak έδωσε παράταση ως τα τέλη Μαρτίου στο κοστοβόρο σχέδιό του (στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κρίσης που έφερε η πανδημία του κορονοϊού) σύμφωνα με το οποίο καλύπτεται το 80% των μισθών των υπαλλήλων οι οποίοι τίθενται προσωρινά σε αναστολή.
Επιπλέον, ο Sunak αναφέρθηκε στη λήψη και άλλων μέτρων στήριξης (των πολιτών)  ύψους δισεκατομμυρίων λιρών.
Σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε ο Jon Hudson, διαχειριστής κεφαλαίων στην Premier Miton «δυστυχώς η παράταση του προγράμματος για την ενίσχυση των εργαζόμενων που έχουν τεθεί σε αναστολή δεν ήρθε έγκαιρα για κάποιους, αλλά θα βοηθήσει ώστε να σταματήσει η αύξηση της ανεργίας τον χειμώνα».
Από την τράπεζα της Αγγλίας εκτιμάται ότι περίπου 5,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι θα χρειαστούν στήριξη, καθώς τελούν σε καθεστώς αναστολής κατά τη διάρκεια της καραντίνας που έχει επιβληθεί στη Βρετανία αυτόν τον μήνα, σε σύγκριση με 2 και πλέον εκατομμύρια εργαζόμενους (που χρειάστηκαν στήριξη) τον Οκτώβριο.
«Τα στοιχεία της ONS υπογραμμίζουν το μέγεθος της πρόκλησης που αντιμετωπίζουμε», ανέφερε ο Sunak.
Οι επικριτές του πάντως υποστηρίζουν ότι η προηγούμενη απροθυμία του να παρατείνει το πρόγραμμα οδήγησε σε περιττές απολύσεις εργαζομένων.
Ο Jonathan Reynolds, εκπρόσωπος σε ζητήματα θέσεων εργασίας του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης ανέφερε: «Η αποτυχία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει εγκαίρως το μέγεθος αυτής της κρίσης στην απασχόληση έχει κοστίσει στους ανθρώπους τα μέσα επιβίωσής τους».
 
Πάνω από 1.000 θάνατοι λόγω κορωνοϊού σε Αγγλία και Ουαλία σε μία εβδομάδα

Την περασμένη εβδομάδα είχαν καταγραφεί 978 θάνατοι, δηλαδή σε ένα επταήμερο σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 41%.
Ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό στην Αγγλία και στην Ουαλία σε μία εβδομάδα ξεπέρασε τους χίλιους για πρώτη φορά από τις αρχές Ιουνίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS) για την εβδομάδα έως και τις 30 Οκτωβρίου, καταγράφηκαν 1.379 περιπτώσεις στις οποίες η COVID-19 αναγραφόταν ως κύρια ή συμβάλλουσα αιτία θανάτου στα ληξιαρχικά πιστοποιητικά.
Πρόκειται για θανάτους ασθενών με συμπτώματα κορωνοϊού οι οποίοι δεν είχαν όμως απαραίτητα υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ.
Την περασμένη εβδομάδα είχαν καταγραφεί 978 θάνατοι, δηλαδή σε ένα επταήμερο σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 41%.
Αύξηση στους θανάτους καταγράφηκε σε κάθε περιφέρεια της Αγγλίας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης