Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην «αντεπίθεση» ο Putin: Όλα τα ρωσικά εμβόλια είναι αποτελεσματικά κατά του κορωνοϊού

Στην «αντεπίθεση» ο Putin: Όλα τα ρωσικά εμβόλια είναι αποτελεσματικά κατά του κορωνοϊού
Ο Ρώσος πρόεδρος επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της χώρας του να συνεργαστεί με οποιαδήποτε χώρα απέναντι στον κορωνοϊό, καθώς το ζήτημα δεν πρέπει να πολιτικοποιηθεί, όπως ανέφερε
Όλα τα εμβόλια της Ρωσίας κατά της νόσου COVID-19 είναι αποτελεσματικά, διαβεβαίωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Putin την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020 μετά τις εξελίξεις από το εμβόλιο της Pfizer που ταρακούνησε την παγκόσμια κοινότητα, δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας κατά της πανδημίας.
Παράλληλα, ο ίδιος επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της χώρας του να συνεργαστεί με οποιαδήποτε χώρα απέναντι στον κορωνοϊό, καθώς το ζήτημα δεν πρέπει να πολιτικοποιηθεί, όπως ξεκαθάρισε.
«Έχουμε δύο καταχωρημένα εμβόλια στη Ρωσία και οι δοκιμές έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή, δεν υπάρχουν παρενέργειες και είναι αποτελεσματικά.
Το τρίτο εμβόλιο βρίσκεται σε εξέλιξη.
Είναι αποτελεσματικά, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί και τα οποία στη συνέχεια είχαν επαφή με άτομα που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό δεν προσβλήθηκαν από κορονοϊό ή είχαν μόνο ήπια συμπτώματα.
Είμαστε έτοιμοι για συνεργασία [...] και προτείνουμε να αποφύγουμε την πολιτικοποίηση, καθοδηγούμενοι από το γεγονός ότι οι άνθρωποι ο πλανήτης χρειάζεται εμβόλια σήμερα.
Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο» δήλωσε ο Putin στο Συμβούλιο Αρχηγών Κρατών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης.
Το Sputnik V είναι το πρώτο εγγεγραμμένο εμβόλιο στον κόσμο και βασίζεται στην καλά μελετημένη πλατφόρμα με βάση τον ανθρώπινο αδενοϊό.
Προς το παρόν, το εμβόλιο «Sputnik V» είναι ένα από τα 10 εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί στον κόσμο και είναι στη λίστα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), τα οποία βρίσκονται πιο κοντά στο τέλος της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών και στην έναρξη της μαζικής παραγωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης