Τελευταία Νέα
Διεθνή

FDA (ΗΠΑ): Εγκρίθηκε θεραπεία με αντισώματα κατά του κορωνοϊού της εταιρείας Eli Lilly

FDA (ΗΠΑ): Εγκρίθηκε θεραπεία με αντισώματα κατά του κορωνοϊού της εταιρείας Eli Lilly
Το ερευνητικό φάρμακο θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικό για τη θεραπεία ήπιων έως μέτριων περιπτώσεων με COVID-19 σε ενήλικες και παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω και που κινδυνεύουν να χρειαστούν νοσηλεία λόγω της λοίμωξης
Στην έγκριση μιας, υπό έρευνα, θεραπείας με αντισώματα κατά του κορωνοϊού, προχώρησε ο αμερικανικός Οργανισμός FDA.
Ειδικότερα, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) χορήγησε άδεια έκτακτης ανάγκης (EUA) για τη διερευνητική θεραπεία με αντισώματα κορονοϊού της εταιρείας Eli Lilly που ονομάζεται bamlanivimab.
«Έχοντας καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πληρούνται τα κριτήρια για την έκδοση αυτής της εξουσιοδότησης, εγκρίνουμε την επείγουσα χρήση του bamlanivimab για τη θεραπεία της COVID-19» δήλωσε επικεφαλής επιστήμονας του FDA
Σύμφωνα με τον FDA, το ερευνητικό φάρμακο θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικό για τη θεραπεία ήπιων έως μέτριων περιπτώσεων με COVID-19 σε ενήλικες και παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω και που κινδυνεύουν να χρειαστούν νοσηλεία λόγω της λοίμωξης.
Η Eli Lilly ανέφερε ότι η απόφαση του FDA ήταν μια κρίσιμη εξέλιξη στον αγώνα κατά του κορωνοϊού.
«Η σημερινή άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για το ερευνητικό αντίσωμα της Lilly για την COVID-19 είναι μια σημαντική στιγμή για την καταπολέμηση αυτής της ασθένειας.

Τα επόμενα βήματα

Πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερες προσπάθειες, αλλά είμαστε περήφανοι για αυτήν τη συμβολή στην παγκόσμια προσπάθεια να νικήσουμε την COVID-19» δήλωσε η φαρμακευτική εταιρεία στην επίσημη σελίδα της στο Twitter τη Δευτέρα 9/11.
Σύμφωνα με τον FDA, η εταιρεία θα μεταβιβάσει τώρα το bamlanivimab σε εξουσιοδοτημένους διανομείς οι οποίοι στη συνέχεια θα παρέχουν στις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης τη νέα θεραπεία, σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ και σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές.
Η Eli Lilly υπέβαλε αίτηση τον Οκτώβριο 2020 και η θεραπέια εγκρίθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης