Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Μόνο σε 2 από τις 85 περιφέρειες τις Ρωσίας μειώνονται τα κρούσματα του Covid-19

Ρωσία: Μόνο σε 2 από τις 85 περιφέρειες τις Ρωσίας μειώνονται τα κρούσματα του Covid-19
Πιο αυστηρά μέτρα εκεί όπου υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων ζήτησε η επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Anna Popova
Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού μειώνεται μόνο σε δύο περιφέρειες της Ρωσίας, ενώ σε 33 αυξάνεται, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Anna Popova, ζητώντας παράλληλα να υπάρξουν πιο αυστηρά μέτρα εκεί όπου η εξάπλωση του κορωνοϊού γίνεται με ταχύτερους ρυθμούς από ό,τι είναι ο μέσος όρος στη χώρα.
«Η κατάσταση είναι άκρως τεταμένη.
Μόνο σε δύο περιφέρειες παρατηρούμε μείωση των κρουσμάτων, σε κατάσταση σταθεροποίησης βρίσκονται 46 περιφέρειες, σε κατάσταση επιβράδυνσης της εξάπλωσης του κορωνοϊού βρίσκονται 4 περιφέρειες, ενώ σε 33 περιφέρειες συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων», δήλωσε η Popova.
Η ίδια ανέφερε ότι καθημερινά πραγματοποιούνται 500-600 χιλιάδες τεστ κορωνοϊού σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, όπως και ότι σε μερικές περιφέρειες της Ρωσίας περισσότερο από το 50% του πληθυσμού δεν φορά μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους δημόσιους χώρους.
Η ίδια ανάφερε ότι σε 56 περιφέρειες της χώρας έχουν απαγορευθεί οποιεσδήποτε εκδηλώσεις από τις 23.00 το βράδυ έως τις 06.00 το πρωί, ενώ σε 59 περιφέρειες έχουν τεθεί περιορισμοί στις μετακινήσεις για άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.
Παράλληλα ζήτησε να γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα και οι έλεγχοι σε περιοχές όπου η εξάπλωση του κορωνοϊού υπερβαίνει τους ρυθμούς με τους οποίους εξαπλώνεται η Covid-19 κατά μέσο όρο στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης