Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Υπερτιμημένες μετοχές και τιμές ασανσέρ λόγω Covid

tags :
Nomura: Υπερτιμημένες μετοχές και τιμές ασανσέρ λόγω Covid
Το ρίσκο διακράτησης  μετοχών είναι το χειρότερο που αντιμετώπισαν οι επενδυτές εδώ και χρόνια, δηλώνει η Nomura.
Μετά την ιστορική άνοδο της αγοράς, το ρίσκο διακράτησης των μετοχών είναι το χειρότερο που αντιμετώπισαν οι επενδυτές εδώ και χρόνια λόγω Covid-19, δηλώνει η Nomura.
Έπειτα από συνεχείς αρνητικές συνεδρίες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, η ανακοίνωση της φαρμακευτικής Pfizer ότι το εμβόλιό της έχει πιθανότητα άνω του 90% να είναι επιτυχημένο έδωσε ώθηση στη Wall Street.
Την ίδια στιγμή, αυτό το νέο σε συνδυασμό με την επικράτηση του Joe Biden στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ αύξησε την απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς, που τελεί σε αρνητική συσχέτιση με τη χρηματαγορά, στο 0,96% - στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2020.

Φυσικά, αυτή η κατάσταση απεδείχθη ιδιαίτερα συμφέρουσα για τις τεχνολογικές μετοχές.
Όπως σχολιάζει η Nomura, η μείωση του κινδύνου μετά τις εκλογές, όπως έχει γίνει κατανοητό, αφορούσε τη μετάβαση του αρχικού Value at Risk σε μια μαζική αναδιάταξη του υποκείμενου status quo των μετοχών.
Όμως, οι υψηλές αποτιμήσεις ενέχουν μεγάλους κινδύνους και στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.
Ειδικά στις ΗΠΑ  και στην Ευρώπη ο συνωστισμός που διαπιστώνεται είναι σε ιστορικά υψηλά.

Η σημερινή ιστορική κίνηση στη Wall Street αντιπροσωπεύει μια βιασύνη για να υποδεχθούμε θετικά νέα.
Η αγορά ως συνήθως προεξοφλεί από μόνη της τα γεγονότα, γιατί ακόμη και αν το 40% των Αμερικανών αρνηθούν να εμβολιαστούν, υπάρχει πολύς δρόμος να διανύσουμε προτού κάποιο από τα υποψήφια εμβόλια λάβουν κανονιστική έγκριση και διανεμηθεί ευρέως για να παρατηρηθεί ανάκαμψη της ζήτησης.
Κανένα από αυτά δεν έχει σημασία για τις μετοχές, που αναμένεται να εκτοξευθούν χάρη στη νομισματική πολιτική και την αύξηση του QE – εξ ου και η αύξηση στις αποδόσεις των ομολόγων.
Σύμφωνα λοιπόν με τη Νomura, το ενδεχόμενο πλήρους ανοίγματος της οικονομίας με την έλευση ενός εμβολίου και το ξεκαθάρισμα του πολιτικού τοπίου με την επικράτηση των Δημοκρατικών δεν εξαλείφουν το ρίσκο.
Σημειώνεται πως μετά από απότομες εκρήξεις συνήθως ακολουθούν μεγάλες ρευστοποιήσεις και κατοχυρώσεις κερδών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης