Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ): Το εμβόλιο της Pfizer προσφέρει προστασία από την πρώτη κιόλας δόση

Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ): Το εμβόλιο της Pfizer προσφέρει προστασία από την πρώτη κιόλας δόση
Ο πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου δίνει χρήσιμες πληροφορίες για το εμβόλιο της Pfizer
Προστασία 28 ημερών θα προσφέρει η πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer για τον νέο κορωνοϊό, ενώ ο κύκλος θα ολοκληρώνεται με τη χορήγηση δεύτερης δόσης, σύμφωνα με τον πρύτανη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ), Θάνου Δημόπουλου.
Όπως ανέφερε ο κ. Δημόπουλος, «το εμβόλιο ΒΝΤ162b2 Pfizer-BioNtech βασίζεται σε τεχνολογία mRNA.
Η μελέτη του βρίσκεται στη φάση 3, η οποία ξεκίνησε στις 27 Ιουλίου 2020 και μέχρι σήμερα (9/11/2020) έχουν συμπεριληφθεί 43.538 άτομα χωρίς προηγούμενη διάγνωση COVID-19, εκ των οποίων οι 38,955 έχουν λάβει ήδη 2 δόσεις του εμβολίου.
Το 42% των συμμετεχόντων έχουν διαφορετικές εθνικές και φυλετικές καταβολές.

Πρωτεύον καταληκτικό σημείο:
Επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19 7 ημέρες μετά τη 2η δόση του εμβολίου.


- Το εμβόλιο είναι 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη της λοίμωξης COVID-19 σε άτομα που δεν έχουν προηγουμένως νοσήσει από COVID-19. Δηλαδή το εμβόλιο προσφέρει προστασία 28 ημέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου κατά τον εμβολιασμό με δύο δόσεις.

Δευτερεύοντα καταληκτικά σημεία:
Επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19 14 ημέρες μετά τη 2η δόση του εμβολίου και η πρόληψη COVID-19 σε άτομα που έχουν εκτεθεί σε επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Η μελέτη συνεχίζεται και η τελική ανάλυση θα πραγματοποιηθεί όταν καταγραφούν συνολικά 164 επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID-19 στους συμμετέχοντες (στην παρούσα ανάλυση συμπεριελήφθησαν 94 περιπτώσεις).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης