Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin (Ρωσία): Πρώτα τα επίσημα αποτελέσματα, μετά τα συγχαρητήρια στο Biden

Putin (Ρωσία): Πρώτα τα επίσημα αποτελέσματα, μετά τα συγχαρητήρια στο Biden
H καθυστέρηση αποδίδεται στις δικαστική αμφισβήτηση του δικαστικού αποτελέσματος, σύμφωνα με το Κρεμλίνο
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα  9 Νοεμβρίου ότι ο Vladimir Putin αναμένει την ανακοίνωση των «επίσημων» αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ για να συγχαρεί τον νικητή, έχοντας κατά νου την αμφισβήτηση της νίκης του νεοκλεγέντος προέδρου Joe από τον απερχόμενο Donald Trump.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου D. Peskov, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Μόσχα θεωρεί ότι είναι καλύτερα να περιμένει τα επίσημα αποτελέσματα για να σχολιάσει.
Πάντως, για κάθε περίπτωση, πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Putin έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα σεβασθεί την επιλογή του αμερικανικού λαού, «όποια και αν είναι αυτή».
Το 2016, ο Putin είχε συγχαρεί τον Donald Trump σχεδόν μία ώρα μετά την μετάδοση των προβλέψεων των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης που τον είχαν ανακηρύξει νικητή, όπως γίνεται πάντοτε στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.
Ο Peskov δήλωσε ότι τότε δεν είχε υπάρξει δικαστική προσφυγή για την αμφισβήτηση του αποτελέσματος.
Αντίθετα με τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, η Κίνα, η Ρωσία, το Μεξικό και η Βραζιλία δεν έχουν ακόμη συγχαρεί τον Joe Biden.
Οι αμερικανο-ρωσικές σχέσεις επιδεινώνονται συνεχώς από όταν η Μόσχα κατηγορήθηκε για ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του 2016 εις όφελος του Trump.
Τόσο ο Trump, όσο και ο Putin αρνήθηκαν ότι το Κρεμλίνο αναμείχθηκε ενεργά στην εκλογική διαδικασία το 2016 συμβάλλοντας στην νίκη του Trump, παρά τα πορίσματα των αμερικανικών ερευνών που οδήγησαν , άλλωστε, στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Η εκλογή Biden κινδυνεύει να αυξήσει την ένταση μετάξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, καθώς ο πρώην πρόεδρος του Obama έχει δεσμευθεί ότι θα τηρήσει αυστηρή στάση απέναντι στην Μόσχα, την ώρα που ο Donald Trump δεν έκρυβε τον θαυμασμό του προς τον Putin.

Νωρίτερα σήμερα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου το BN είχε καταγράψει:

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, D. Peskov, η Μόσχα δηλώνει την ετοιμότητά της για συνεργασία με τον Αμερικανό πρόεδρο που θα επιλέξει ο λαός, υπογραμμίζοντας πως η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών επηρεάζει όχι μόνο τους ίδους, αλλά ολόκληρο τον κόσμο.
«Σε κάθε περίπτωση, ευελπιστούμε να αναπτύξουμε διάλογο με τον επόμενο Αμερικανό πρόεδρο και συναινέσουμε στην εξεύρεση τρόπων προκειμένου να εξομαλύνουμε τις διμερείς μας σχέσεις» ανέφερε ο Ρώσος αξιωματούχος.
Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, 7 Νοεμβρίου, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν τη νίκη του Biden στις αμερικανικές εκλογές.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημο αποτέλεσμα.
Επιπλέον, το επιτελείο του Trump έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη, επικαλούμενο πλήθος παραβάσεων στην εκλογική διαδικασία σε πολλές πολιτείες που ενδέχεται να έχει προκαλέσει αλλοίωση αποτελέσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης