Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το σύστημα Obamacare ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου, αυτή τη φορά με πλειοψηφία των Συντηρητικών λόγω Barrett

Το σύστημα Obamacare ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου, αυτή τη φορά με πλειοψηφία των Συντηρητικών λόγω Barrett
Πάνω από 20 εκατομμύρια πολίτες των ΗΠΑ θα μπορούσαν να χάσουν την κάλυψή τους εάν απορριφθεί ο Νόμος Προσιτής Φροντίδας (Obamacare) - Αναμένεται απόφαση μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2021
Η νομοθεσία περί υγειονομικής περίθαλψης γνωστή ως Obamacare θα αντιμετωπίσει την τρίτη ακρόαση της στο Ανώτατο Δικαστήριο αυτήν την εβδομάδα ενώπιον της πιο συντηρητικής επιτροπής δικαστών που έχουν βρεθεί στην έδρα εδώ και δεκαετίες σύμφωνα με το CNBC.
Το ανώτατο δικαστήριο θα ακούσει επιχειρήματα την Τρίτη για μια αμφισβήτηση της συνταγματικότητας του νόμου περί προσιτής φροντίδας, που υπεγράφη σε νόμο από τον Πρόεδρο Barck Obama το 2010.
Η υπόθεση ήταν η κύρια τοποθέτηση των Δημοκρατικών κατά τη διάρκεια των ακροάσεων για τον διορισμό της δικαστή Amy Coney Barrett τον περασμένο μήνα.
Οι δημοκράτες προειδοποίησαν ότι η επιβεβαίωση της Barrett, παρέχει στο δικαστήριο την πλειοψηφία 6-3 από τους Ρεπουμπλικάνους δικαστές και θα καταδικάσει την εν λόγω νομοθεσία.
Εάν το δικαστήριο απορρίψει το νόμο, περισσότεροι από 20 εκατομμύρια Αμερικανοί θα μπορούσαν να χάσουν την κάλυψη της υγειονομικής περίθαλψης που έχουν λάβει σύμφωνα με τις διατάξεις του.
Η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία έχει σκοτώσει περισσότερους από 230.000 στις ΗΠΑ από τότε που εμφανίστηκε στα τέλη του περασμένου έτους και πυροδότησε μια ύφεση που ξεκίνησε εκατομμύρια από την ασφάλιση υγείας τους, ενίσχυσε τα ρίσκα της μάχης.
Αναμένεται απόφαση του δικαστηρίου μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης