Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αύξηση 35 δισεκ. δολ. για τις μετοχές της Berkshire Hathaway του Buffet έφερε η Pfizer

Αύξηση 35 δισεκ. δολ. για τις μετοχές της Berkshire Hathaway του Buffet έφερε η Pfizer
Άνοδο έως και 7% σημείωσαν τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου οι μετοχές της Berkshire Hathaway του Warren Buffett.
Άνοδο έως και 7% σημείωσαν τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου οι μετοχές της Berkshire Hathaway του Warren Buffett.
Ειδικότερα, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας του θρυλικού επενδυτή αυξήθηκε έως και 35 δισεκ. δολ., στο πλαίσιο του ράλι μετοχών που δημιούργησε η είδηση ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που αναπτύχθηκε από την Pfizer και τη BioNTech προστάτευσε περισσότερους από το 90% των συμμετεχόντων που έλαβαν μέρος σε σχετική δοκιμή.
Οι αγοραστές μετοχών της Berkshire πιθανότατα στοιχηματίζουν ότι το εμβόλιο θα επιταχύνει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη και θα αναζωογονήσει τη ζήτηση για τις επιχειρήσεις του ομίλου, συμπεριλαμβανομένων των See's Candies, Geico, Duracell, του σιδηροδρόμου Burlington Northern και Precision Castparts.
Και οι δύο κατηγορίες μετοχών της Berkshire, "A" και "B", κέρδισαν έως και 7% τη Δευτέρα.
Κάθε μετοχή Α αξίζει το ισοδύναμο των 1.500 μετοχών.
Η αυξανόμενη ζήτηση για μετοχές της Berkshire είναι πιθανώς απάντηση στις πιο επιθετικές δαπάνες της εταιρείας το τρίτο τρίμηνο.
Ο Βuffet και η ομάδα του πραγματοποίησαν καθαρές αγορές μετοχών 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων την προαναφερθείσα περίοδο, αφού πούλησαν μετοχές 12,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο.
Οι επενδυτές μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για την ανάπτυξη του τεράστιου ταμειακού χαρτονομίσματος από την Berkshire, επειδή ο Buffett έδωσε ιδιαίτερη προσοχή για αρκετούς μήνες καθώς ξεπέρασε την πανδημία.
Για παράδειγμα, ο επενδυτής και η ομάδα του αποχώρησαν από τις θέσεις της Berkshire στις "μεγάλες τέσσερις" αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ και μείωσαν τις χρηματοοικονομικές της συμμετοχές το δεύτερο τρίμηνο. Ωστόσο, μετά την καλύτερη αίσθηση της απειλής από την πανδημία, ανακοίνωσαν επενδύσεις αξίας 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης