Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι στις μετοχές των αεροπορικών εταιρειών διεθνώς, λόγω Pfizer - Η Ryanair στο +15%, στο +24% η American Airlines

Ράλι στις μετοχές των αεροπορικών εταιρειών διεθνώς, λόγω Pfizer - Η Ryanair στο +15%, στο +24% η American Airlines
Ράλι καταγράφουν οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών διεθνώς, στον απόηχο των ανακοινώσεων Pfizer /BioNTech για αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στο 90%.
Στις ΗΠΑ, οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών καταγράφουν ισχυρά κέρδη προσυνεδριακά, με την United Airlines στο +17%, τη Delta Airlines στο 18%, την America Airlines στο +24%.
Στην Ευρώπη, η μετοχή της Ryanair σημειώνει άλμα 15%, της Lufthansa στο +20% και της Air France -KLM στο +26%.
Με το β΄κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού να σαρώνει κυρίως το βόρειο ημισφαίριο και με τον Οκτώβριο να εξελίσσεται στον χειρότερο μήνα από την έναρξη της πανδημίας, αισιοδοξία στη διεθνή κοινότητα προκαλούν οι ειδήσεις για το ότι το εμβόλιο της Pfizer/Biontech είναι πάνω από 90% αποτελεσματικό για την πρόληψη του κορωνοϊού.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla έκανε λόγο για μια «μεγάλη ημέρα για την επιστήμη και την ανθρωπότητα», αναφερόμενος στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό, που κατασκευάζει η αμερικανική εταιρεία και η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας, BioNTech.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα (9/11/2020), το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό για την πρόληψη του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία μεγάλης κλινικής έρευνας για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.
Η Pfizer και η BioNTech αναφέρουν ότι η κλινική δοκιμή που είχε δύο ομάδες εθελοντών (εμβολιασμένων ατόμων και εκείνων που έλαβαν placebo) έδειξε ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου άνω του 90% σε επτά ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης