Τελευταία Νέα
Διεθνή

Champagne (ΥΠΕΞ Καναδά): Ελπίζουμε σε μία ομαλή μεταβίβαση εξουσίας στις ΗΠΑ

Champagne (ΥΠΕΞ Καναδά): Ελπίζουμε σε μία ομαλή μεταβίβαση εξουσίας στις ΗΠΑ
Θα παρακολουθούμε την κατάσταση στις ΗΠΑ πολύ προσεκτικά, τόνισε ο Καναδός υπουργός Εξωτερικών
Η εκλογική νίκη  του προέδρου Joe Biden στις ΗΠΑ είναι καλή είδηση για τον Καναδά, δήλωσε την Κυριακή (8/11/2020) ο υπουργός Εξωτερικών François-Philippe Champagne, προσθέτοντας ότι ελπίζει ότι θα υπάρξει ομαλή μετάβαση της εξουσίας.
«Αυτά είναι καλά νέα και θα είμαστε σε θέση να συνεργαστούμε πολύ καλά με τη διοίκηση», δήλωσε o Champagne σχετικά με τη νίκη του Biden σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε στο CTV, λέγοντας ότι οι δύο χώρες θα μπορούσαν να συνεργαστούν για την καταπολέμηση του Covid – 19 και της κλιματικής αλλαγής.
«Ελπίζουμε σίγουρα για μια ομαλή μετάβαση », απάντησε ο Champagne σε συνέντευξή του. όταν ρωτήθηκε για την άρνηση του Trump να παραδεχθεί την ήττα του.
«Θα παρακολουθούμε την κατάσταση πολύ προσεκτικά.
Αλλά ταυτόχρονα θα σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα με  τη νέα διοίκηση », είπε.
Ο Καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau ήταν ένας από τους πρώτους παγκόσμιους ηγέτες που εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους στον Biden.
Η Οτάβα ήλθε σε αντιπαράθεση κατά καιρούς με τον Trump, ο οποίος χαρακτήριζε τον Trudeau «πολύ ανέντιμο και αδύναμο» και απείλησε να διαλύσει μια συμφωνία εμπορίου ζωτικής σημασίας για την οικονομία του Καναδά.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης