Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Σιγή από τον Putin για τον Biden, συγχαρητήρια από Navalny και Gorbachev

Ρωσία: Σιγή από τον Putin για τον Biden, συγχαρητήρια από Navalny και Gorbachev
O Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δεν είχε ακόμη εκδώσει συγχαρητήρια ανακοίνωση για τον Biden
Ο κυριότερος αντιπολιτευόμενος στη Ρωσία, ο Alecey Navalny, συνεχάρη τον Joe Biden που εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ το Κρεμλίνο δεν έχει ακόμη αντιδράσει στα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών.
Σε ένα tweet, ο Navalny συνεχάρη τον Biden, την Kamala Harris, που εξελέγη αντιπρόεδρος, και τους Αμερικανούς που επέλεξαν «μια νέα κατεύθυνση σε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές».
«Είναι ένα προνόμιο που δεν προσφέρεται σε όλες τις χώρες», πρόσθεσε ο  Navalny ο οποίος αναρρώνει στη Γερμανία έπειτα από μια απόπειρα δηλητηρίασής του.
Ο τελευταίος ηγέτης της ΕΣΣΔ,  Mikhail  Gorbachev  δήλωσε από την πλευρά πως ελπίζει ότι ο Biden θα «εξομαλύνει τις σχέσεις μας , θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δύο χώρες μας».
«Τον συνάντησα μερικές φορές, η τελευταία ήταν τον Μάρτιο του 2009 (...)
Η συζήτηση ήταν εις βάθος, καλοπροαίρετη. Σχημάτισα την εντύπωση ότι καταλαβαίνει τη σημασία των σχέσεων με τη Ρωσία», δήλωσε ο 89χρονος Gorbachev.
Συγχαρητήρια μηνύματα συρρέουν από όλο τον κόσμο μετά την ανακοίνωση χθες, Σάββατο, από τα αμερικανικά ΜΜΕ της νίκης του Biden όμως μέχρι το απόγευμα της Κυριακής (8/11/2020) ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δεν είχε ακόμη εκδώσει σχετική ανακοίνωση.
Τον Νοέμβριο του 2019, ο Biden είχε κάνει λόγο για έναν «κατάλογο απολυταρχικών ηγετών που δεν θέλουν να γίνω πρόεδρος», παραθέτοντας κυρίως το Putin.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης