Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελβετία: Συνελήφθησαν δύο άτομα που σχετίζονται με τον τζιχαντιστή της επίθεσης στη Βιέννη

Ελβετία: Συνελήφθησαν δύο άτομα που σχετίζονται με τον τζιχαντιστή της επίθεσης στη Βιέννη
Οι ελβετικές αρχές εκτιμούν ότι στη Ζυρίχη δρα δίκτυο τζιχαντιστών που στρατολογούν κόσμο για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους
Η Ελβετική αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες στην πόλη Winterthur κοντά στη Ζυρίχη οι οποίοι φέροντα να έχουν σχέση με τον τζιχαντιστή δράστη της επίθεσης στη Βιέννη στις 2 Νοεμβρίου.
Συγκεκριμένα, η ελβετική εφημερίδα NZZ am Sonntag αναφέρει ότι οι δύο άνδρες, ηλικίας 18 και 24 ετών που συνελήφθησαν στην Ελβετία, ταξίδεψαν στη Βιέννη μεταξύ 16 Ιουλίου και 20 Ιουλίου για να συναντήσουν τον δράστη της επίθεσης ενώ κι εκείνος φέρεται να έχει επισκεφθεί την Ζυρίχη.
Οι ύποπτοι μεταφέρθηκαν στην Αυστρία όπου δικαστήριο της Βιέννης, διέταξε την κράτηση τους ενώ άλλα δύο που έχουν συλληφθεί παραμένουν σε φυλακές.
Ο δράστης της επίθεσης στο κέντρο της Βιέννης σκότωσε τέσσερα άτομα πριν πέσει και ό ίδιος νεκρός από αστυνομικά πυρά.
Οι ελβετικές αρχές εκτιμούν ότι στη Ζυρίχη δρα δίκτυο τζιχαντιστών καθώς εκτιμάται ότι τζαμί που βρίσκεται στην πόλη προσελκύει ιεροκήρυκες που υποστηρίζουν τη «ρητορική μίσους». Ένας άνδρας που αυτοαποκαλείται «Emir of Winterthur» καταδικάστηκε σε φυλάκιση 50 μηνών τον Σεπτέμβριο επειδή στρατολογούσε άτομα για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους. Οι ελβετικές Αρχές έκλεισαν το Τζαμί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης