Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εγκύκλιος Θεοδωρικάκου για τη λειτουργία του δημόσιου τομέα στην καραντίνα – Τι αναφέρει

Εγκύκλιος Θεοδωρικάκου για τη λειτουργία του δημόσιου τομέα στην καραντίνα – Τι αναφέρει
Η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται ηλεκτρονικά ή με ραντεβού, εφόσον απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία
Τους όρους λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών (συμπεριλαμβανομένης της αυτοδιοίκησης) την περίοδο της καραντίνας καθορίζει εγκύκλιος που υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος.
Στην εγκύκλιο αυτή προσδιορίζεται ο τρόπος που θα λειτουργεί το σύνολο του δημοσίου τομέα, πώς θα γίνεται η εξυπηρέτηση του κοινού, πώς θα γίνονται οι συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων, ποιοι εξαιρούνται από τους περιορισμούς κυκλοφορίας και ποιοι χρειάζονται βεβαιώσεις κίνησης, πώς καθορίζεται το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης των υπαλλήλων, ποιες είναι και πώς παρέχονται οι διευκολύνσεις σε υπαλλήλους γονείς και πώς δίνονται οι άδειες ειδικού σκοπού.
Ακόμη, περιγράφεται το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται στη διαχείριση κρούσματος στους χώρους εργασίας στο δημόσιο τομέα.
Η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται ηλεκτρονικά ή με ραντεβού, εφόσον απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία, ενώ ευνοείται η τηλεργασία «στο μέγιστο δυνατό ποσοστό».
Οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων θα πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιάσκεψης.
Στις υπηρεσίες που απαιτείται φυσική παρουσία των υπαλλήλων, η προσέλευση θα γίνεται σε τρεις βάρδιες (07.00 - 15:00, 08:00 - 16:00, 09.00 - 17:00) και θα ισχύουν οι αποστάσεις 1,5 μέτρου μεταξύ των εργαζομένων, αλλά και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους.
Όσοι εργαζόμενοι έχουν παιδιά στο γυμνάσιο έχουν δικαίωμα εναλλακτικού ωραρίου, μειωμένης βάρδιας κατά 25% ή άδειας ειδικού σκοπού, ενώ όσοι ανήκουν ή έχουν παιδιά που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με τηλεργασία, όπου είναι εφικτό, αλλά δικαιολογείται η παραμονή τους στο σπίτι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης