Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ghani (Αφγανιστάν): Μετά την εκλογή Biden θα ενισχυθούν οι σχέσεις με τις ΗΠΑ

Ghani (Αφγανιστάν): Μετά την εκλογή Biden θα ενισχυθούν οι σχέσεις με τις ΗΠΑ
Το συγχαρητήριο μήνυμά του Ghani προς τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, J. Biden
Οι σχέσεις μεταξύ Καμπούλ και Ουάσινγκτον θα πρέπει να ενισχυθούν σε θέματα όπως η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και η ειρηνευτική διαδικασία, τόνισε ο Αφγανός πρόεδρος ,Ashraf Ghani, στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ J. Biden.
«Το Αφγανιστάν ανυπομονεί να συνεχίσει και να εμβαθύνει τη στρατηγική του πολυδιάστατη σχέση με τις ΗΠΑ – τη βασική μας εταίρο- μεταξύ άλλων στον τομέα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και στην επίτευξη ειρήνευσης στο Αφγανιστάν», έγραψε ο Ashraf Ghani στον λογαριασμό του στο Twitter.
Στο μεταξύ, με ικανοποίηση έγινε δεκτή η νίκη του Biden στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και από τους κατοίκους της Καμπούλ, που εκτιμούν ότι ο νέος πρόεδρος ίσως καθυστερήσει την πολύ βιαστική, όπως τη θεωρούν πολλοί, αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση του Trump υπέγραψε συμφωνία στις 29 Φεβρουαρίου με τους Ταλιμπάν, βάσει της οποίας προβλέπεται η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν ως τον Μάιο του 2021.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης