Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πως αντέδρασαν οι ξένοι ηγέτες στη νίκη Biden - Τα θερμά συγχαρητήρια μηνύματα

Πως αντέδρασαν οι ξένοι ηγέτες στη νίκη Biden - Τα θερμά συγχαρητήρια μηνύματα
Ηγέτες απ όλο τον κόσμο στέλνουν θερμά μηνύματα σε Biden και Harris - Από τους πρώτους και ο Κ. Μητσοτάκης
Ηγέτες από όλο τον κόσμο στέλνουν τα συγχαρητήρια μηνύματά τους στον νέο Αμερικανό πρόεδρο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στην Πενσιλβάνια, που καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα των Αμερικανικών εκλογών δίνοντας στον Joe Biden τα «κλειδιά» του Λευκού Οίκου.

Μητσοτάκης: Είναι φίλος της Ελλάδας

Από τους πρώτους που έστειλαν συγχαρητήριο μήνυμα ήταν και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οπίος σε ανέρτησή του στο twitter έγραψε:
«Ο Joe Biden είναι  αληθινός φίλος της Ελλάδας και είμαι βέβαιος ότι κάτω από την προεδρία του η σχέση μεταξύ των χωρών μας θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο» σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Twitter.
Image

Merkel: Προσβλέπω στη μελλοντική μας συνεργασία, αναντικατάστατη η διατλαντική σχέση

Τα «θερμά συγχαρητήριά» της εξέφρασε στον Joe Biden και την Kamala Harris για την νίκη τους στις εκλογές η Καγκελάριος Angela Merkel και τόνισε την σημασία της διατλαντικής συνεργασίας στην προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις των καιρών μας.
Σε ανακοίνωση της Καγκελαρίας αναφέρονται τα εξής:
«Θερμά συγχαρητήρια! Οι αμερικανοί πολίτες αποφάσισαν.
Ο Joe Biden θα γίνει ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.
Του εύχομαι από καρδιάς τύχη και επιτυχία και συγχαίρω επίσης την Kamala Harris, την πρώτη εκλεγμένη Αντιπρόεδρο της χώρας της.
Προσβλέπω στην μελλοντική συνεργασία με τον πρόεδρο Biden.
Η διατλαντική μας φιλία είναι αναντικατάστατη, εάν θέλουμε να υπερβούμε τις μεγάλες προκλήσεις αυτής της εποχής».

Heiko Maas (Γερμανία): Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την επόμενη κυβέρνηση


Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων σε ανάρτησή του αναφέρει: "Είναι καλό που τελικά έχουμε κάποιους σαφείς αριθμούς. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την επόμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ. Θέλουμε να επενδύσουμε στη συνεργασία μας για μια νέα διατλαντική αρχή, μια νέα συμφωνία."

Image
Macron: Με τον Biden θα πρέπει να κάνουμε πολλά για να υπερβούμε τις προκλήσεις

Συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλε και ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron στον νικητή των Αμερικανικών εκλογών του 2020 Joe Biden.
«Οι Αμερικανοί επέλεξαν τον πρόεδρό τους.
Συγχαρητήρια στον Joe Biden και την Kamala Harris.
Πρέπει να κάνουμε πολλά για να υπερβούμε τις προκλήσεις του σήμερα.
Ας εργαστούμε μαζί», σημείωσε στο Twitter ο Γάλλος πρόεδρος.



Johnson: Οι ΗΠΑ είναι ο πιο στενός μας σύμμαχος

Τα συγχαρητήρια του έστειλε και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson χαρακτηρίζοντας την εκλογική νίκη Biden ιστορική.
«Οι ΗΠΑ είναι από τους πιο στενούς συμμάχους της Βρετανίας και ανυπομονούμε να εργαστούμε στενά σε θέματα που αποτελούν για εμάς προτεραιότητα όπως η κλιματική αλλαγή, το εμπόριο και η ασφάλεια».

Image

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Ο Biden είναι ένας ισχυρός υποστηρικτής της συμμαχίας

Τα συγχαρητήρια του απέδωσε και ο γ.γ του ΝΑΤΟ Yens Stoltenberg λέγοντας οτι ο νέος Αμερικανός πρόεδρος είναι ισχυρός υποστηρικτής της Συμμαχίας και ανυπομονεί να εργαστεί στενά μαζί του για ένα ισχυρό ΝΑΤΟ, το οποίο θα είναι προς όφελος τόσο τςη Βόρειας Αμερικής όσο και της Ευρώπης.

Image


Martin (Ιρλανδία): Θα τον καλωσορίσουμε στο σπίτι του

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Micheal Martin αναφέρει οτι ο νέος Αμερικανός πρόεδρος είναι ένας πραγματικός φίλος της χώρας του και ανυπομονεί  να τον προσκαλέσει και να τον καλωσορίσει στην Ιρλανδία (στο σπίτι του) αλλά και να συνεργαστεί μαζί του.


Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης