Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Άλμα 11,4% για τις εξαγωγές τον Οκτώβριο 2020, εν μέσω συνεχιζόμενης ανάκαμψης

Κίνα: Άλμα 11,4% για τις εξαγωγές τον Οκτώβριο 2020, εν μέσω συνεχιζόμενης ανάκαμψης
Η αύξηση των εξαγωγών ώθησε το εμπορικό πλεόνασμα τον Οκτώβριο στα 58,44 δισεκατομμύρια δολάρια
Οι κινεζικές εξαγωγές αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό τους τελευταίους 19 μήνες τον Οκτώβριο, ενώ οι εισαγωγές επίσης αυξήθηκαν, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία  καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο συνεχίζει να ανακάμπτει αφού επλήγη από την κρίση του κορωνοϊού στις αρχές του 2020.
Οι εξαγωγές τον Οκτώβριο αυξήθηκαν 11,4% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019 ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 9,3% και επιτάχυνση από μια σταθερή αύξηση 9,9% το Σεπτέμβριο.
Η αύξηση των εξαγωγών ώθησε το εμπορικό πλεόνασμα τον Οκτώβριο στα 58,44 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με τις προβλέψεις για πλεόνασμα 46 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Reuters.
Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας με τις ΗΠΑ διευρύνθηκε στα 31,37 δισεκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο από 30,75 δισεκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο.
Οι εξαγωγές της Κίνας παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό ανθεκτικές εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας, καθώς η ισχυρή ζήτηση για ιατρικά εφόδια και η μειωμένη παραγωγική ικανότητα σε άλλα κράτη λειτούργησαν υπέρ του Πεκίνου.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης