Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Θα διασφαλίσουμε την ακεραιότητα της εκλογικής διαδικασίας – Διχασμένο το επιτελείο του

Trump: Θα διασφαλίσουμε την ακεραιότητα της εκλογικής διαδικασίας – Διχασμένο το επιτελείο του
Οι αντίθετες εισηγήσεις των Rudy Giuliani και Larry Kudlow για την επόμενη ημέρα 
«Πιστεύουμε ότι ο αμερικανικός λαός αξίζει να έχει πλήρη διαφάνεια όσον αφορά την καταμέτρηση των ψήφων και την αξιοπιστία της εκλογικής διαδικασίας - και ότι αυτό δεν αφορά πλέον τις εκλογές ανά πολιτεία.
Αφορά την ακεραιότητα ολόκληρης της εκλογικής μας διαδικασίας», επισημαίνει δήλωση του Trump η οποία διακινήθηκε μέσω του εκλογικού του επιτελείου το βράδυ της Παρασκευής (6/11) σηματοδοτώντας τη συνέχιση της διά νομικών μέσων αμφισβήτηση του αποτελέσματος.
«Από την αρχή είπαμε ότι όλα τα νόμιμα ψηφοδέλτια πρέπει να καταμετρηθούν και όλα τα παράνομα ψηφοδέλτια δεν πρέπει να μετρηθούν, ωστόσο, έχουμε συναντήσει αντίσταση σε αυτήν τη βασική αρχή που θέσαμε από τους Δημοκρατικούς σε κάθε περίπτωση.
Θα συνεχίσουμε αυτήν τη διαδικασία ακολουθώντας κάθε νόμιμη ώστε ο αμερικανικός λαός έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή μας.
Ποτέ δεν θα σταματήσω να παλεύω για εσάς και το έθνος μας », καταλήγει.


Ρήγμα στο επιτελείο

Το αρχίζει να διαφαίνεται ρήγμα στο στρατόπεδο Trump ως προς το τι μέλλει γενέσθαι καθώς τα στοιχεία δείχνουν τον Biden να προηγείται στην Πενσιλβανία και στις υπόλοιπες κρίσιμες πολιτείες και βρίσκεται κοντά αποκτήσει τον αριθμό των 270 εκλεκτόρων.
Λίγο μετά την ανακοίνωση του NBC News την Παρασκευή (6/11) το πρωί για την Πενσιλβάνια το επιτελείο Trump απάντησε με την δήλωση ότι «οι εκλογές δεν έχουν τελειώσει».
Παρασκηνιακά όπως επισημαίνεται σε ρεπορτάζ του CNBC ο πρόεδρος Trump δέχεται αντιφατικές εισηγήσεις ενώ ο ίδιος δεν έχει καταλήξει στο ποια πορεία δράσης θα ακολουθήσει.
Ο Rudy Giuliani, δικηγόρος του προέδρου, είναι ένας από τους ανθρώπους που προσπαθούν να τον πείσουν μην παραδώσει όπλα.
Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης εισηγείται στον πρόεδρο Trump την ανάληψη με αποφασιστικό τρόπο νομικής δράσης
Ο Larry Kudlow, διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου, δήλωσε στο CNBC την Παρασκευή ότι ο Trump σκοπεύει να συνεχίσει να αμφισβητεί το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά θα υπάρξει μια ειρηνική μετάβαση της εξουσίας εάν χάσει.
Εν γένει το επιτελείο Trump ένα εναποθέσει τις ελπίδες του στις νομικές προσπάθειες που έχουν αποδειχθεί μέχρι στιγμής άκαρπες για την επιρροή στην καταμέτρηση των ψήφων, δήλωσε στο CNBC μέλος της νομικής ομάδας του Αμερικανού προέδρου επισημαίνοντας ότι οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης